18 C
Paşcani
luni, mai 23, 2022
Array

Preturile la apa si canal au fost majorate, pentru a doua oara in acest an

Vesti neplacute pentru pascaneni. De la inceputul acestei luni, apa si canalizarea de la Prest Serv Apa SA Pascani vor fi mai scumpe cu cca. 25%. Asta deoarece consilierii locali au aprobat in sedinta ordinara, organizata saptamana trecuta, majorarea preturilor la 3,58 lei fara TVA -apa potabila si 1,77 lei /mc la canalizare si epurare.
Este vorba de a doua marire de pret din acest an, dupa ce in vara au fost indexate, cu rata inflatiei pe ultimii 3 ani de zile, cu 16%. Decizia a fost luata cu majoritate de voturi.

Fostul primar liberalul Grigore Craciunescu a votat impotriva motivand aceste majorari ar depasi gradul de suportabilitate al pascanenilor. In replica, primarul Dumitru Pantazi a atras atentia ca masurile sunt necesare pentru ca societatea de apa si canal sa nu intre in faliment.

Mai mult presedintele Comisiei Economice, consilierul Vasile Haldan a explicat ca decizia a fost luata in urma unei analize temeinice a situatiei economice a societatii facuta de un grup de consilieri. El i-a cerut fostului primar sa prezinte, public, daca are alte solutii decat majorarea pretului la apa si caldura.

Impotriva majorarii preturilor la apa si canalizare a votat si consilierul Neculai Enea . Mai mult consilierii Marius Pintilie si Ioan Ionita s-au abtinut de la vot. Ionita a atras atentia ca trebuie avut in vedere impactul asupra populatiei si a cerut ca in locul majorarilor sa fie luate masuri manageriale, pana la schimbarea actualei conduceri.

In replica edilul sef al municipiului a explicat ca Primaria are in vedere accesarea unor programe de finantatre pentru reabilitarea retelelor de distributie.

Orizont.info

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Se fac înscrieri la clubul pensionarilor din Pașcani

După doi ani de pandemie și restricții, lucrurile încep...

Ședință de Consiliu Local, joi, la Hârlău 

Legislativul local al orasului Hârlau se intruneste in sedinta...

Final de ani de liceu, la Colegiul Sadoveanu. Curs festiv la Primărie

S-a dat startul cursurilor festive pentru clasele terminale, a...Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow