More

  Preturile la apa si canal au fost majorate, pentru a doua oara in acest an

  Array

  Vesti neplacute pentru pascaneni. De la inceputul acestei luni, apa si canalizarea de la Prest Serv Apa SA Pascani vor fi mai scumpe cu cca. 25%. Asta deoarece consilierii locali au aprobat in sedinta ordinara, organizata saptamana trecuta, majorarea preturilor la 3,58 lei fara TVA -apa potabila si 1,77 lei /mc la canalizare si epurare.
  Este vorba de a doua marire de pret din acest an, dupa ce in vara au fost indexate, cu rata inflatiei pe ultimii 3 ani de zile, cu 16%. Decizia a fost luata cu majoritate de voturi.

  Fostul primar liberalul Grigore Craciunescu a votat impotriva motivand aceste majorari ar depasi gradul de suportabilitate al pascanenilor. In replica, primarul Dumitru Pantazi a atras atentia ca masurile sunt necesare pentru ca societatea de apa si canal sa nu intre in faliment.

  Mai mult presedintele Comisiei Economice, consilierul Vasile Haldan a explicat ca decizia a fost luata in urma unei analize temeinice a situatiei economice a societatii facuta de un grup de consilieri. El i-a cerut fostului primar sa prezinte, public, daca are alte solutii decat majorarea pretului la apa si caldura.

  Impotriva majorarii preturilor la apa si canalizare a votat si consilierul Neculai Enea . Mai mult consilierii Marius Pintilie si Ioan Ionita s-au abtinut de la vot. Ionita a atras atentia ca trebuie avut in vedere impactul asupra populatiei si a cerut ca in locul majorarilor sa fie luate masuri manageriale, pana la schimbarea actualei conduceri.

  In replica edilul sef al municipiului a explicat ca Primaria are in vedere accesarea unor programe de finantatre pentru reabilitarea retelelor de distributie.

  Orizont.info

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Primaria deschide, cu intarzaiere, al doilea flux de vaccinare. Cauta sa angajeze personal medical

  Primaria Pascani cauta sa angajeze personal medical si operatori tehnici pentru a deschide un nou flux de vaccinare la sala de sport de la...

  Gropi acoperite cu pavele, la solicitarea primarului

  La Pascani, gropile de pe strazi, cele lasate in urma de cei care se ocupa de intretinerea sau extinderea retelelor de apa si canalizare...

  167 de cadre didactice din zona Pașcani, Târgu Frumos și Hârlău programate pentru vaccinare in perioada 25 februarie – 3 martie

  Centre de vaccinare speciale pentru vaccinarea prioritară a personalului  din învățământul preuniversitar ieșean La nivelul județului Iași, pentru campania de vaccinare prioritară a personalului din...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp