More

  Preturile gazelor cresc cu 7% pentru companii, insa scumpirea se va simti in buzunarele romanilor

  Array

  Gazele naturale se scumpesc de vineri, doar pentru companii, cu 7%. Urmeaza inca trei cresteri de pret succesive numai in acest an. Si consumatorii casnici vor plati mai mult de la 1 iulie.

  Dar oamenii se vor lovi de scumpiri mai devreme, pentru ca firmele vor mari pretul produselor pe care le vand, devreme ce vor avea de achitat facturi mai mari pentru gazele consumate la procesul de fabricatie.
  Fiecare metru cub de gaze scos din subsolul Romaniei si vandut firmelor se scumpeste de vineri cu peste 7%. Problema este ca va fi urmata de alte trei scumpiri din 3 in 3 luni.
  La sfarsitul anului viitor, pretul platit de companii va fi aproape triplu fata de cel de acum. Scumpirea gazelor a fost impusa de Bruxelles.
  “Aceasta schimbare este adusa de aderarea la UE, noi teoretic ar trebui sa convergem catre tarifele din UE, problema este ca Romania este la un salariu mediu de 350 de euro, de 5 ori mai mic decat in Franta si Germania si in curand preturile vor fi la fel”, a declarat Sorin Pislaru, redactor-sef Ziarul Financiar.

  Continuare pe Stirile Pro TV

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Peste un milion de teste rapide Covid-19 vor ajunge în școli. Peste 4.000 au fost făcute până acum

  4.375 de teste au fost folosite până în prezent în şcoli, 92% dintre acestea având rezultat negativ, a anunţat Ministerul Sănătăţii, vineri, într-un comunicat...

  În martie începe recensământul de probă al populației. Amenzi pentru românii care refuză să participe

  În martie, începe recensământul de probă al populației. Noutatea este că cei selectați vor avea posibilitatea să completeze singuri, on-line, formularul cu întrebări.   Există desigur...

  Elevii de la ,,Miron Costin” premiați la Concursul Internațional Pro-Lectura

  C.P. La inițiativa Asociației Generale a Învățătorilor din Republica Moldova, semestrul al II-lea a debutat sub semnul competitivității, Concursul Internațional Pro Lectura aliniind la...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp