More

  Preturile gazelor cresc cu 7% pentru companii, insa scumpirea se va simti in buzunarele romanilor

  Array

  Gazele naturale se scumpesc de vineri, doar pentru companii, cu 7%. Urmeaza inca trei cresteri de pret succesive numai in acest an. Si consumatorii casnici vor plati mai mult de la 1 iulie.

  Dar oamenii se vor lovi de scumpiri mai devreme, pentru ca firmele vor mari pretul produselor pe care le vand, devreme ce vor avea de achitat facturi mai mari pentru gazele consumate la procesul de fabricatie.
  Fiecare metru cub de gaze scos din subsolul Romaniei si vandut firmelor se scumpeste de vineri cu peste 7%. Problema este ca va fi urmata de alte trei scumpiri din 3 in 3 luni.
  La sfarsitul anului viitor, pretul platit de companii va fi aproape triplu fata de cel de acum. Scumpirea gazelor a fost impusa de Bruxelles.
  “Aceasta schimbare este adusa de aderarea la UE, noi teoretic ar trebui sa convergem catre tarifele din UE, problema este ca Romania este la un salariu mediu de 350 de euro, de 5 ori mai mic decat in Franta si Germania si in curand preturile vor fi la fel”, a declarat Sorin Pislaru, redactor-sef Ziarul Financiar.

  Continuare pe Stirile Pro TV

  Ce părere ai?

  Related Articles

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet