18 C
Paşcani
luni, mai 23, 2022
Array

Preturile gazelor cresc cu 7% pentru companii, insa scumpirea se va simti in buzunarele romanilor

Gazele naturale se scumpesc de vineri, doar pentru companii, cu 7%. Urmeaza inca trei cresteri de pret succesive numai in acest an. Si consumatorii casnici vor plati mai mult de la 1 iulie.

Dar oamenii se vor lovi de scumpiri mai devreme, pentru ca firmele vor mari pretul produselor pe care le vand, devreme ce vor avea de achitat facturi mai mari pentru gazele consumate la procesul de fabricatie.
Fiecare metru cub de gaze scos din subsolul Romaniei si vandut firmelor se scumpeste de vineri cu peste 7%. Problema este ca va fi urmata de alte trei scumpiri din 3 in 3 luni.
La sfarsitul anului viitor, pretul platit de companii va fi aproape triplu fata de cel de acum. Scumpirea gazelor a fost impusa de Bruxelles.
„Aceasta schimbare este adusa de aderarea la UE, noi teoretic ar trebui sa convergem catre tarifele din UE, problema este ca Romania este la un salariu mediu de 350 de euro, de 5 ori mai mic decat in Franta si Germania si in curand preturile vor fi la fel”, a declarat Sorin Pislaru, redactor-sef Ziarul Financiar.

Continuare pe Stirile Pro TV

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Se fac înscrieri la clubul pensionarilor din Pașcani

După doi ani de pandemie și restricții, lucrurile încep...

Ședință de Consiliu Local, joi, la Hârlău 

Legislativul local al orasului Hârlau se intruneste in sedinta...

Final de ani de liceu, la Colegiul Sadoveanu. Curs festiv la Primărie

S-a dat startul cursurilor festive pentru clasele terminale, a...Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow