17.6 C
Paşcani
luni, mai 29, 2023

Prețurile benzinei și motorinei au crescut în ultima săptămână, ulterior momentului majorării accizei

Prețurile benzinei și motorinei au continuat să se majoreze în ultima săptămână, după finalizarea ultimei etape de majorare a accizelor. În prezent, atât benzina, cât și motorina costă peste 5 lei pe litru. Duminica trecută, companiile comerciante de carburanți au surprins piața majorând cu numai 5 bani pe litru cele două tipuri de combustibili în pofida faptului că majorarea accizelor era de 16 bani pe litru (19 bani în urma aplicării TVA). În această săptămână, însă, OMV Petrom, de exemplu, a scumpit benzina cu 7 bani pe litru, iar motorina cu 8 bani pe litru. Dacă luni un litru de benzină putea fi cumpărat la stația OMV Petrom din Șoseaua Mihai Bravu nr. 321 cu 4,98 lei, iar unul de motorină cu 5,03 lei, vineri dimineață, la aceeași stație, benzina costa 5,05 lei/l, iar motorina 5,11 lei/l. Prețuri similare sunt înregistrate și la stația Rompetrol de pe Șoseaua Mihai Bravu nr. 473-483: 5,06 lei/l la benzină și 5,11 lei/l la motorină. Față de prețurile din 30 septembrie, Rompetrol a scumpit atât benzina, cât și motorina cu 9 bani pe litru.

Citește mai mult la: https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/energie/analiza-preturile-benzinei-si-motorinei-au-crescut-in-ultima-saptamana-ulterior-momentului-majorarii-accizei-17302265

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Continuarea pe Profit.ro

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow