16.1 C
Paşcani
sâmbătă, iunie 3, 2023

Preţuri mari pentru legume. Gospodinele îşi pun murăturile pentru iarnă

Forfota mare în piaţa din zona Deal, din municipiul Paşcani, în această dimineaţă. Pe ultima sută de metri, gospodinele îşi cumpără legumele pentru murături, chiar dacă preţurile au crescut simţitor. Oamenii nu se mai uită cât scot din buzunar, pentru că trebuie neapărat să umple cămara cu bunătăţi pentru iarnă. Astăzi, preţurile porneau de la un leu kilogramul de pepene şi până la 6 lei, pentru gogoşari.

Dacă vreţi să puneţi murături pentru iarnă, trebuie să va grăbiţi pentru că preţurile au început să crească, faţă de săptămânile trecute. Astăzi, în piaţa agroalimentară din zona Deal a oraşului, cumpărătorii au dat şase lei pentru un kilogram de gogoşari şi cinci lei pentru castraveţi.

Producătorii locali din comunele din preajma Pascaniului, spun că preţurile sunt pe măsura muncii depuse. În legumicultura, nu este uşor, sunt riscuri foarte mari şi pierderi de asemenea. În această perioada, din cauza temperaturilor scăzute, producţia este din ce în ce mai puţină.

Mai accesibili la preţ au fost pepenii, un leu pe kilogram. Un comerciant a garantat pentru prospeţimea şi calitatea lor, fiind culeşi chiar ieri de pe câmp. Drept dovadă, multă lumea a stat la rând să cumpere. Murăturile sunt mai mult decât necesare în sezonul rece, iar gospodinele trebuie să îşi umple cămara.

Aproape toată lumea are aceeaşi reţeta: cu frunze de ţelină, usturoi, mărar uscat, hrean şi sare.

Dacă ar fi să facem o lista a preţurilor, trebuie neapărat să menţionăm gogonelele care costă 2.5 lei/kilogramul, vinetele/3 lei, ardeii/3.5 lei sau castraveţii şi capia/ 5.5 lei.

 

Nici compoturile nu se fac cu mai puţini bani, pentru că un kilogram de struguri costa astăzi intre cinci si şase lei.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow