More

  Preţuri mari pentru legume. Gospodinele îşi pun murăturile pentru iarnă

  Forfota mare în piaţa din zona Deal, din municipiul Paşcani, în această dimineaţă. Pe ultima sută de metri, gospodinele îşi cumpără legumele pentru murături, chiar dacă preţurile au crescut simţitor. Oamenii nu se mai uită cât scot din buzunar, pentru că trebuie neapărat să umple cămara cu bunătăţi pentru iarnă. Astăzi, preţurile porneau de la un leu kilogramul de pepene şi până la 6 lei, pentru gogoşari.

  Dacă vreţi să puneţi murături pentru iarnă, trebuie să va grăbiţi pentru că preţurile au început să crească, faţă de săptămânile trecute. Astăzi, în piaţa agroalimentară din zona Deal a oraşului, cumpărătorii au dat şase lei pentru un kilogram de gogoşari şi cinci lei pentru castraveţi.

  Producătorii locali din comunele din preajma Pascaniului, spun că preţurile sunt pe măsura muncii depuse. În legumicultura, nu este uşor, sunt riscuri foarte mari şi pierderi de asemenea. În această perioada, din cauza temperaturilor scăzute, producţia este din ce în ce mai puţină.

  Mai accesibili la preţ au fost pepenii, un leu pe kilogram. Un comerciant a garantat pentru prospeţimea şi calitatea lor, fiind culeşi chiar ieri de pe câmp. Drept dovadă, multă lumea a stat la rând să cumpere. Murăturile sunt mai mult decât necesare în sezonul rece, iar gospodinele trebuie să îşi umple cămara.

  Aproape toată lumea are aceeaşi reţeta: cu frunze de ţelină, usturoi, mărar uscat, hrean şi sare.

  Dacă ar fi să facem o lista a preţurilor, trebuie neapărat să menţionăm gogonelele care costă 2.5 lei/kilogramul, vinetele/3 lei, ardeii/3.5 lei sau castraveţii şi capia/ 5.5 lei.

   

  Nici compoturile nu se fac cu mai puţini bani, pentru că un kilogram de struguri costa astăzi intre cinci si şase lei.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Deputat Sorin Năcuță – schema românească de ajutor pentru sectorul HoReC, aprobată de Comisia Europeană

  Schema românească de ajutor pentru sectorul HoReCa, aprobată de Comisia Europeană . Comunicat de presă - deputat Sorin Năcuță. //

  Crimă în Brătești. Bătrân de 79 de ani, omorât din gelozie | FOTO

  Crimă în satul Brătești din comuna Stolniceni-Prăjescu. Un bătrân în vârstă de 79 de ani a fost găsit fără suflare în curtea unei localnice. Descoperirea șocantă a avut loc luni, 19 aprilie, la primele ore ale dimineții.

  Peste două mii de locuri libere pentru vaccinare cu Pfizer şi Moderna în tot judeţul

  Peste două mii de locuri libere pentru vaccinare cu Pfizer şi Moderna în tot judeţul. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet