9.6 C
Paşcani
luni, octombrie 2, 2023
Array

Prețuri mai mici cu 1/3 pentru apartamentele ANL la Târgu Frumos

Locuințele ANL pentru tineri vor costa mai puțin la Târgu Frumos, în urma unor demersuri inițiate de autoritățile locale. Modificările au fost aprobate ieri în ședința ordinară de consiliu local și urmează să fie puse în aplicare cât de curând.

Vești bune pentru chiriașii locuințelor ANL din Târgu Frumos: în ședința de consiliu local de ieri a fost aprobată actualizarea valorii de vânzare a locuințelor pentru tineri, prin aplicarea coeficientului de pondere în funcție de rangul localității.

Până la inițierea acestui proiect, prețurile locuințelor ANL erau aceleași indiferent de zona în care se aflau sau de numărul de locuitori, de aceea autoritățile locale din Târgu Frumos au inițiat demersuri pentru modificarea acestor prevederi, venind în sprijinul tinerilor care locuiesc în prezent cu stat de chiriași în aceste apartamente: în urma acestor modificări prețurile scad și aceștia le vor putea cumpăra la prețuri cu mult mai mici.

Precizăm că Târgu Frumos se află printre orașele care au între 10 mii și 30 de mii de locuitori, iar valoarea coeficientului de vânzare este de 0,91 la sută față de valoarea acestuia din București de 1,40, spre exemplu, motiv pentru care prețul apartamentelor scade odată cu implementarea acestei hotărâri, cu aproximativ un sfert din prețul necesar pentru achiziționarea unei astfel de locuințe, în marile orașe.

Alte articole