25.2 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 2, 2022
Array

Preţul salubrităţii NU scade la Paşcani, după reducerea TVA-ului

Preţul serviciilor de salubritate nu va scădea la Paşcani de la 1 ianuarie, odată cu reducerea TVA de la 24 la 20%. Asta deoarece conducerea societăţi a solicitat o nouă majorare de preţ, exact cu suma care urma să fie scăzută din facturile beneficiarilor, 42 de bani de persoană, pe lună. Decizia urma să fie luată astăzi în şedinţa Consiliului de Administraţie dar a fost amânată după o consultare cu conducerea Primăriei.
Motivul invocat este că societatea a solicitat anul trecut o majorare de preţ mult mai mare decât cea aprobată de consilieri, pentru acoperirea cheltuielilor.
În momentul de faţă preţul serviciului de salubritate este de 13 lei/lună de persoană şi 113 lei/mc pentru societăţile comerciale. Mai mult, taxa de salubritate impusă celor care nu au contract este de 26 de lei/persoană pe lună, dublă faţă de preţul serviciului, în mod ilegal.
Menţionăm că şi la apă şi la căldură preţurile vor scădea de la 1 ianuarie 2016 după reducerea TVA de la 24 la 20%. La căldură măsură este valabilă doar pentru agenţii economici deoarece preţul aprobat de consilieri a fost fără TVA.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow