26.5 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022
Array

Pretul salubritatii nu mai creste. Taxa pentru necolectarea selectiva va fi platita de operatori

- Advertisement -

Pretul salubritatii nu mai creste. Taxa pentru necolectarea selectiva va fi platita de operatori

Pretul salubritatii nu va mai fi majorat asa cum se estima dupa ce Guvernul a introdus o taxa de mediu de 80 de lei/tona pentru deșeurile depozitate la gropile de gunoi. Decizia a fost facuta publica in cadrul sedintei asociatiei judetene ADIS dupa ce a fost gasita o alta solutie de aplicare a ordonantei.

Mai exact taxa nu va mai fi suportata de cetateni ci de operatorii care colecteaza si depoziteaza gunoiul in conditiile in care nu vor reusi sa recicleze 20-30% din cantitatea de gunoi.

Noile reguli pentru operatori vor fi stabilite in urma unei dezbateri publice inceputa chiar de astazi, spun reprezentantii Consiliului Judetean Iasi. Asta insemana ca fiecare autoritate publica trebuie sa ia masuri pentru a fi in stare sa colecteze si sa depoziteze selectiv o parte din gunoi, inainte de depozitare. Daca nu va reusi atunci operatorul de salubritate aflat in suborninea Consiliului Local va achita cate 80 lei pentru fiecare tona de gunoi, cel mai probabil de la bugetul local.

In momentul de fata  municipiul pascanie ste total nepregatit pentru colecarea selectiva. Operatorul local nu are utilaje suficiente iar adminsitratia locala nu a amemenajat cele cateva sute de platforme betonate unde sa fie puse pubelele.

Mentionam ca pretul salubritatii ar fi urmat sa creasca cu 2,5 lei de persoana pe luna conform simularii conducerii judetului.

Municipiul Pascani a aderat la asociati jueteana de salubritate ADIS in anul 2009 si trebuie sa respecte regulamentele de mediu.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow