More

  Prețul salubrității, mai mare cu 70%. Societatea a rămas fără licență, are datorii uriașe și conturile blocate

  Array

  Situatie dramatica la societatea de salubritate din Pascani. Dupa doi ani de functionare, societatea a ramas fara licenta de exploatare, a acumulat datorii de miliarde de lei vechi si nu are utilaje pentru desfasurarea activitatii. Are conturile blocate, a fost amendata cu 60.000 de lei de inspectorii de la Mediu, iar gunoiul trebuie transportat si depozitat la distanta de 100 de km.

  sed cl
  Directorul de la Eco Salubritateea SA Pascani, Eduard Dumea si-a pus mandatul la dispozitia Consiliului Local. Asta dupa ce, zilele trecute, societatea a fost amendata cu suma de 60 000 lei de Garda de Mediu pentru depozitarea ilegala a deseurilor la groapa de gunoi de la Valea Seaca.

  Eduard Dumea a prezentat in sedinta de astazi, 31 martie si un raport cu privire la situatia grava in care se afla societatea. Conform documentului, regia a ramas fara licenta de exploatare si nici nu poate obtine alta nouă pentru ca nu are in dotare utilajele necesare. Mai mult decat atat, unitatea pe care o conduce a acumulat in doar doi ani de zile de la infiintare, datorii de 4,6 miliarde de lei la bugetul de stat, motiv pentru care nu poate contracta credite de investitii.

  Ca si cum problemele nu ar fi fost suficiente, din data de 25 martie, gunoiul de la Pascani nu mai poate fi depozitat la groapa de la Roman, contractual fiind denuntat unilateral de Primara de acolo. Asta inseamna ca de acum incolo, deseurile menajere trebuie transportate la depozitul ecologic de la Tutora Iasi, pe o distanta de cca 100 de km. Din acest motiv, pretul salubritatii la Pascani ar urma sa fie majorat cu cca 70% .

  Consilierii pascaneni au luat la cunostinta aceste probleme, dar nu au luat nici o decizie privind viitorul societatii. Nici in legatura cu pretul salubritatii nu s-a hotarat nimic.

  Singura reactie a venit din partea consilierului Ioan Ionita. El a cerut ca membrii Consiliului de Admisnitratie care a aprobat ca prelungirea licentei de functionare sa se faca pe perioada de 3 luni de zile, nu pentru un an, sa fie trasi la raspundere.

  In acelasi context, edilul pascanean a criticat managementul de la Eco Salubritatea SA Pascani. El a cerut reducerea cheltuielilor salariale, si cresterea incasarilor. Mai mult, directorul Eduard Dumea a fost criticat pentru datoriile accumulate de societate si pentru lipsa unui plan de investitii.

  Mentionam ca directorul societatii a fost imputernicit sa semneze un contract de imprumut de la CEC pentru suma de 1,3 milioane de lei urmand ca in maxim 60 de zile, societatea sa rezolve cu datoriile la stat si garantiile mobiliare. Este foarte probabil ca Primaria Pascani sa isi asume acesta responsabilitate pentru deblocarea situatiei. Materialul video pe www.bittv.info

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Peste un milion de teste rapide Covid-19 vor ajunge în școli. Peste 4.000 au fost făcute până acum

  4.375 de teste au fost folosite până în prezent în şcoli, 92% dintre acestea având rezultat negativ, a anunţat Ministerul Sănătăţii, vineri, într-un comunicat...

  În martie începe recensământul de probă al populației. Amenzi pentru românii care refuză să participe

  În martie, începe recensământul de probă al populației. Noutatea este că cei selectați vor avea posibilitatea să completeze singuri, on-line, formularul cu întrebări.   Există desigur...

  Elevii de la ,,Miron Costin” premiați la Concursul Internațional Pro-Lectura

  C.P. La inițiativa Asociației Generale a Învățătorilor din Republica Moldova, semestrul al II-lea a debutat sub semnul competitivității, Concursul Internațional Pro Lectura aliniind la...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp