-10.5 C
Paşcani
miercuri, februarie 8, 2023

Preţul RCA a crescut cu cel puţin 10%. Tinerii plătesc mai mult: ”Nu înmatriculez mașina pe numele meu că dau 800 lei pe șase luni”

Preţul RCA a crescut cu cel puţin 10 la sută. Asta în doar 5 luni. Asiguratorii dau vina pe service-urile auto care umfla preţul reparaţiilor. Şi cazuri sunt multe pentru că România e pe primele locuri în Europa la accidente rutiere grave.

Costul unei poliţe de asigurare variază, în primul rând, în funcţie de vârstă şi experienţa celui pe numele căruia e trecută maşina.

„Eu sincer nu îmi înmatriculez mașina pe numele meu că dau 800 lei pe șase luni”.
Am plătit mai mult faţă de anul trecut, mult mai mult, aproape încă o dată”. „Prețul poli’ei a crescut de la trimestru, la trimestru”.

Iar dacă şoferul are accidente în istoric, poliţa se schimbă din nou. Pe măsură ce cresc despăgubirile, se scumpeşte şi RCA-ul.

„Din cauza şoferilor. Au ajuns să fie din ce în ce mai haotici pe drum. Mai ales în Bucureşti este foarte greu să conduci”.
„La câte accidente se întâmplă…. Cred ca mulți o fac și intentionat sa mai scoată niște bani de la asiguratori”.

În primul trimestru din 2021 valoarea totală a despăgubirilor a depăşit 1 miliard de lei. Motivul…

Madalin Roșu, preşedinte BAAR: „Costurile crescute la reparații. Am constatat costuri de 3- 4 ori mai mari decât la dealer. Lucru inacceptabil pt ca în final toate aceste costuri se rasfrang în poliţa de asigurare”.

Drept dovadă, asigurările obligatorii au înregistrat o creştere de două cifre de la începutul anului şi până acum.

Tinerii, mai mult de plată pentru RCA

George Spătaru, broker asigurări: „Fiecare asigurator și-a mărit tarifele RCA cu cât au considerat de cuviinţă, diferă între 10 și 20 – 30 la sută. La tineri chiar mai mult”.

…Şi asta pentru că ei produc cele mai multe accidente rutiere. Multe din cauza lipsei de experienţă. Nici infrastructura rutieră nu ajută, spun experţii.

Sursa Observator

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow