15.2 C
Paşcani
duminică, mai 22, 2022
Array

Pretul caldurii, mai mare cu 60% la Pascani

Facturile la caldura pentru luna decembrie nu vor fi mai mari chiar daca a fost mai frig afara. Cel putin asa sustin reprezentantii regiei de termoficare din Pascani. In schimb din ianuarie consturile de incalzire vor creste cu 60 % din lipsa subventiilor de la Primarie.

RAGCL se pregateste deja sa trimita facturile la caldura pentru luna decembrie. Vor fi comparabile cu cele din noiembrie, spun reprezentantii regiei. De exemplu pentru o garsoniera cheltuiala medie este de peste 100 de lei iar la un apartament cu doua camera de aproape 300 de lei.
Facturile vor fi semnificativ mai mari in luna ianuarie. Pretul va creste cu aproape 60%, de la 157 la 270 lei pe gigacalorie din cauza lipsei subventiei la caldura. Asta deoarece fondurile alocate de Primarie au fost doar pana in luna decembrie iar bugetul pentru anul in curs va fi aprobat cel mai devreme la jumatatea lunii februarie.
In prezent regia de termoficare din Pascani mai furnizeaza caldura doar in 4000 de apartamente, mai putin de jumatate din cat erau bransate la sistemul centralizat.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articoleAdis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow