More

  Preţul apei nu va fi majorat. Taxa de redeventa, clarificata în câteva săptămâni

  Array

  sed cl
  După câteva încercări eşuate Apa Vital Iaşi a găsit, astăzi, înţelegere în legislativul pascanean pentru aprobarea a două acte adiţionale la contractul de delegare. Majoritatea consilierilor locali au fost de acord cu propunerile operatorului ieşean pe motiv că nu afectează populaţia.
  Au fost însă şi suspiciuni că documentele supuse aprobării ar duce la majorări de tarife la apă şi canalizare sau serviciile conexe. Mai mult, unul dintre consilieri a cerut diminuare preţului la apă, pentru păşcăneni.

  Directorului tehnic al asociaţiei judeţene ARSACIS a explicat că nu vor fi majorate preţurile odată cu aprobarea celor două documente. O discuţie pe acesta tema ar putea avea loc doar după aprobarea unei noi strategii privind evoluţia preţului la apă, pentru următorii ani de zile, susţin reprezentantii a sociaţiei.
  În acelaşi context mai mulţi consilieri păşcăneni au cerut lămuriri despre plata taxei de redevenţa bani cu care ar urma să fie achitate ratele la împrumutul de la Banca Europeană de Investiţii, pentru reabilitarea aducţiunii de apă şi a staţiei de epurare. Ei au cerut ca în maxim o lună de zile să fie clarificata această problemă pentru a se şti, clar, ce sume trebuie achitate şi ce investiţii urmează să fie făcute.

  Reprezentantul ARSACIS a precizat că în maxim o săptămână de zile va fi stabilită valoarea redevenţei care urmează să fie achitata administratiei din Paşcani. Urmează negocieri pentru diferenţa până la acoperirea ratelor direct din contul societăţii sau indirect prin investiţii în echivalent. El a explicat că abia ieri a obţinut listele cu bunurile de retur în functie de care vor fi făcute aceste calcule.
  Totodată consilierii au cerut să fie rezolvate şi datoriile către fosta societate de apă şi canalizare din Paşcani. Edilul şef a spus că deocamdată nu se ştie cu exactitate cantităţile de apă furnizate la populaţie şi că cele două părţi au opinii diferite pe acesta tema.
  Menţionăm că în momentul de faţă doar 12 scări de bloc nu au contracte de furnizare la apă. Problema a fost rezolvată mai ales prin intermediul reprezentanţilor de scară în mai puţin de două luni de zile de când consilierii locali au hotărât din nou că serviciile de apă şi canalizare să fie date spre exploatare operatorului ieşean.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Accident din cauza vitezei. Soferii au scapat cu viata

  Accident rutier in apropiere de podul peste calea ferata, la iesirea din Pascani. `In cursul zilei de sambata 23 ianaurie, in jurul orei 11...

  România s-a născut la Iași: 162 de ani de identitate și unitate națională în capitala istorică a României

  Acum 162 de ani, printr-una dintre cele mai mari inițiative de conștiință și putere națională, România se năștea la Iași, după secole de sacrificii...

  „Mortul viu” de la Iaşi rămâne mort din punct de vedere oficial. Dovada că e mai greu să învii decât să mori

  ”Mortul viu” aşteaptă decizia oficială a autorităţilor pentru a i se anula certificatul de deces şi a-şi continua viaţa în mod normal. Gabriel Luca, ieşeanul...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI