10.2 C
Paşcani
joi, mai 19, 2022
Array

Preţul apei nu va fi majorat. Taxa de redeventa, clarificata în câteva săptămâni

sed cl
După câteva încercări eşuate Apa Vital Iaşi a găsit, astăzi, înţelegere în legislativul pascanean pentru aprobarea a două acte adiţionale la contractul de delegare. Majoritatea consilierilor locali au fost de acord cu propunerile operatorului ieşean pe motiv că nu afectează populaţia.
Au fost însă şi suspiciuni că documentele supuse aprobării ar duce la majorări de tarife la apă şi canalizare sau serviciile conexe. Mai mult, unul dintre consilieri a cerut diminuare preţului la apă, pentru păşcăneni.

Directorului tehnic al asociaţiei judeţene ARSACIS a explicat că nu vor fi majorate preţurile odată cu aprobarea celor două documente. O discuţie pe acesta tema ar putea avea loc doar după aprobarea unei noi strategii privind evoluţia preţului la apă, pentru următorii ani de zile, susţin reprezentantii a sociaţiei.
În acelaşi context mai mulţi consilieri păşcăneni au cerut lămuriri despre plata taxei de redevenţa bani cu care ar urma să fie achitate ratele la împrumutul de la Banca Europeană de Investiţii, pentru reabilitarea aducţiunii de apă şi a staţiei de epurare. Ei au cerut ca în maxim o lună de zile să fie clarificata această problemă pentru a se şti, clar, ce sume trebuie achitate şi ce investiţii urmează să fie făcute.

Reprezentantul ARSACIS a precizat că în maxim o săptămână de zile va fi stabilită valoarea redevenţei care urmează să fie achitata administratiei din Paşcani. Urmează negocieri pentru diferenţa până la acoperirea ratelor direct din contul societăţii sau indirect prin investiţii în echivalent. El a explicat că abia ieri a obţinut listele cu bunurile de retur în functie de care vor fi făcute aceste calcule.
Totodată consilierii au cerut să fie rezolvate şi datoriile către fosta societate de apă şi canalizare din Paşcani. Edilul şef a spus că deocamdată nu se ştie cu exactitate cantităţile de apă furnizate la populaţie şi că cele două părţi au opinii diferite pe acesta tema.
Menţionăm că în momentul de faţă doar 12 scări de bloc nu au contracte de furnizare la apă. Problema a fost rezolvată mai ales prin intermediul reprezentanţilor de scară în mai puţin de două luni de zile de când consilierii locali au hotărât din nou că serviciile de apă şi canalizare să fie date spre exploatare operatorului ieşean.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articoleAdis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow