15.5 C
Paşcani
joi, octombrie 28, 2021
Array

Presiunile politice mai puternice decat interesul ceetatenilor: Consilierii de la Miroslovesti au votat pentru reintrarea in ADIS dupa ce acum cateva saptamni au votat pentru iesirea din asociatie

Alesii locali din comuna Miroslovesti au cedat , pana la urma, insistentelor si presiunilor facute de Consiliul Judetean Iasi, cu privire la ,, inregimentarea”, cu forta, in ADIS, o asociatie care va gestiona la nivelul intregului judet colectarea si depozitarea gunoiului menajer. Nu in interesul cetatenilor comunei ci mai ales in folosul Iasului, ptr contractarea unei finantari europene cu scopul amenajarii unei gropi ecologice si a unor statii de transfer.

Marti dupa amiaza, incepand cu ora 14.00, fara nici un anunt prealabil asa cum prevede legea, Consiliul Local al comunei s-a intrunit in sedinta extraordinara pentru a intorce votul curajos dat in sedinta sedinta din 21 septembrie, atunci cand aceeasi consilieri au votat pentru iesirea din asociatie.

Mai exact cu 9 voturi pentru, din partea consilierilor USL un vot impotriva, cel al viceprimarului Liviu Aioanei si o abtinere, comuna Miroslovesti a decis reintrarea in ADIS, cu conditia sa poata iesi atunci cand interesul public o va cere. La sedinta au participat si cei doi vicepresedinti ai Consiliului Judetean care au dat asigurari ca, dupa obtinerea finantarii, comuna Moroslovesti poate iesi , din nou , din asociatie, de acesta data fara consecinte asupra judetului.

Mentionam ca in sedinta extraordinara din data de 21 septembrie consilierii au aprobat retragerea comunei din Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara pentru Salubritate, de la inceputul anului viitor, pe motiv ca gunoiul menajer trebuie transportat la sute de km distanta, la depozitul ecologic de la Tutora Iasi, costurile care urmau sa fie suportate de fiecare locuitor fiind exagerat de mari.
Atunci, decizia ferma a alesilor locali din Moroslovesti i-a infuriat pe reprezentantii judetului. Veniti in numar mare la sedinta, acestia au incercat sa ii convinga pe consilierii locali sa cedeze. Mai mult unul dintre consilierii judeteni a inceput sa faca scandal dupa care si-a cerut scuze, motivand ca judetul Iasi este in pericol de a pierde o finantare europeana de 80 milioane de euro pentru implementarea unui program judetean de gestionare a deseurilor.
Orizont.info

DE LA ACELAȘI AUTOR

Micii bucătari și actori de la grădiniță!

Micii bucătari și actori de la grădiniță! Mici dar cu talent! Copiii alături de cadrele didactice ne...

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare Se caută servicii de pază pentru cele două piețe din Pașcani...

Arestată pentru evaziune fiscală

Arestată pentru evaziune fiscală  Politistii din Hirlau au actionat pentru depistarea si clarificarii situatiei persoanelor urmarite. În cadrul...

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI. Vezi ce amenzi s-au dat

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI  La data de 15 martie a.c., în intervalul orar 15.00 – 19.00, poliţiştii...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI