21.7 C
Paşcani
marți, septembrie 26, 2023
Array

Presiunile politice mai puternice decat interesul ceetatenilor: Consilierii de la Miroslovesti au votat pentru reintrarea in ADIS dupa ce acum cateva saptamni au votat pentru iesirea din asociatie

Alesii locali din comuna Miroslovesti au cedat , pana la urma, insistentelor si presiunilor facute de Consiliul Judetean Iasi, cu privire la ,, inregimentarea”, cu forta, in ADIS, o asociatie care va gestiona la nivelul intregului judet colectarea si depozitarea gunoiului menajer. Nu in interesul cetatenilor comunei ci mai ales in folosul Iasului, ptr contractarea unei finantari europene cu scopul amenajarii unei gropi ecologice si a unor statii de transfer.

Marti dupa amiaza, incepand cu ora 14.00, fara nici un anunt prealabil asa cum prevede legea, Consiliul Local al comunei s-a intrunit in sedinta extraordinara pentru a intorce votul curajos dat in sedinta sedinta din 21 septembrie, atunci cand aceeasi consilieri au votat pentru iesirea din asociatie.

Mai exact cu 9 voturi pentru, din partea consilierilor USL un vot impotriva, cel al viceprimarului Liviu Aioanei si o abtinere, comuna Miroslovesti a decis reintrarea in ADIS, cu conditia sa poata iesi atunci cand interesul public o va cere. La sedinta au participat si cei doi vicepresedinti ai Consiliului Judetean care au dat asigurari ca, dupa obtinerea finantarii, comuna Moroslovesti poate iesi , din nou , din asociatie, de acesta data fara consecinte asupra judetului.

Mentionam ca in sedinta extraordinara din data de 21 septembrie consilierii au aprobat retragerea comunei din Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara pentru Salubritate, de la inceputul anului viitor, pe motiv ca gunoiul menajer trebuie transportat la sute de km distanta, la depozitul ecologic de la Tutora Iasi, costurile care urmau sa fie suportate de fiecare locuitor fiind exagerat de mari.
Atunci, decizia ferma a alesilor locali din Moroslovesti i-a infuriat pe reprezentantii judetului. Veniti in numar mare la sedinta, acestia au incercat sa ii convinga pe consilierii locali sa cedeze. Mai mult unul dintre consilierii judeteni a inceput sa faca scandal dupa care si-a cerut scuze, motivand ca judetul Iasi este in pericol de a pierde o finantare europeana de 80 milioane de euro pentru implementarea unui program judetean de gestionare a deseurilor.
Orizont.info

Alte articole

Crosul Toamnei, la Pașcani. Eveniment programat pentru luna octombrie – DOC

Programul de activități cultural-educative al Primăriei Pașcani va fi...

Se fac înscrieri pentru festivalul „Rampa Teatrală”, organizat de Casa de Cultură Pașcani

Au început înscrierile pentru festivalul „Rampa Teatrală”, organizat de...

Marea dictare în engleză și franceză, la Miron Costin Pașcani – FOTO

Ziua Europeană a Limbilor a fost sărbătorită într-un mod...

Primarul Pașcaniului, o săptămâna in concediu

Edilul municipiului Pașcani pleacă in concediu de odihna. Vacanta...