20.3 C
Paşcani
vineri, iunie 18, 2021
20.3 C
Paşcani
vineri, iunie 18, 2021
More
  Array

  Preşedintele CSM susţine desfiinţarea unor instanţe: Nu se justifică un volum sub 2.000 de dosare pe judecător

  Ultimele știri

  Preşedintele CSM, Adrian Bordea, a susţinut, marţi, desfiinţarea unor instanţe judecătoreşti pentru că nu s-ar justifica cu un volum de activitate de sub 2.000 de dosare la un judecător pe an, în timp ce deputaţii jurişti au spus că acest lucru ar îngrădi accesul cetăţenilor la justiţie.

  La o dezbatere organizată de Comisia juridică a Camerei Deputaţilor, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Adrian Bordea, a afirmat că proiectul privind desfiinţarea a 30 de instanţe judecătoreşti din ţară a fost elaborat pe principiul eficienţei şi că s-a ţinut cont de infrastructura feroviară şi rutieră.

  “Este adevărat că nu sunt chiar atât de multe instanţe care trebuie desfiinţate, însă unele dintre ele, odată cu intrarea în vigoare a noului Cod de procedură penală, implică noi resurse umane. Nu s-ar justifica un volum de activitate de sub 2.000 de dosare pe judecător. În contextul în care sunt instanţe care au un volum de activitate pe judecător de 1.800 – 2.000 de dosare, apar instanţe care au un volum de activitate de 300 – 400 de dosare pe judecător anual, ceea ce denotă un dezechilibru major în configurarea instanţelor”, a spus Bordea.

  Continuare pe Mediafax

  Ce părere ai?

  Meteo

  Paşcani
  cer acoperit de nori
  20.3 ° C
  20.8 °
  19.1 °
  94 %
  5.8kmh
  100 %
  vin
  21 °
  sâm
  19 °
  Dum
  23 °
  lun
  26 °
  mar
  28 °

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  OPINII

  Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

  Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

  Politica si cadourile pentru copii

  Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

  Administratie si politica, fara suflet

  PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet