More

  Președintele Consiliului Județean și al PSD Iași: Rea credința și incompența liberalilor atinge și parcul industrial! (P)

  Liberalii ieșeni au ratat o bună ocazie pentru a tăcea. În disperarea de a găsi subiecte de atac electoral și de a abate atenția opiniei publice de la catastrofa medicală în care România a fost aruncată de cel mai incompetent guvern din istoria sa, liberalii au ajuns să acuze conducerea Consiliului Județean de propriile lor prostii și să se laude cu faptul că aceasta repară ceea ce ei au stricat. Liberalii se bat cu pumnul în piept că plenul Consiliului Județean (CJ) a aprobat în ședința sa de miercuri alocarea a 592.577 lei pentru devierea liniei electrice aeriene de 20kV de pe amplasamentul parcului industrial de la Lețcani și reproșează că această alocare nu s-a făcut mai repede. Ca feți-frumoși pe cai albi, liberalii acuză CJ că blochează proiectul parcului industrial și susțin că orice pas se face li se datorează.

  Liberalii noștri uită însă că proiectul parcului industrial de la Lețcani a fost demarat la sfârșitul anului 2013, cu sprijinul unanim al tuturor forțelor politice reprezentate în CJ. În luna martie 2014, a fost constituită societatea de administrare a parcului, la conducerea căreia a fost desemnat un reprezentant al… PNL. În mai 2014, comuna Lețcani a cedat 30 ha pentru realizarea parcului și… totul s-a oprit aici. Timp de încă doi ani, nu s-a mai întâmplat absolut nimic. Parcul a rămas pe hârtie și atât. Directorul liberal al societății de administrare nu a reușit nici măcar să obțină avizele de funcționare!

  Unul dintre primele lucruri pe care le-a făcut administrația PSD care a preluat conducerea CJ în urma alegerilor locale din 2016 a fost să repornească proiectul blocat de liberali. S-a încercat înlocuirea directorului, care demonstrase timp de doi ani că ia leafă degeaba, dar liberalii s-au opus cu îndârjire, strigând în stânga și-n dreapta că se încearcă „pesedizarea” parcului industrial. Dragi liberali, directorul societății de administrare a parcului este în continuare cel pe care l-ați instalat domniile voastre în scaun! L-ați întrebat măcar o dată pentru ce își încasează salariul?

  Pentru ca parcul industrial să devină totuși realitate, acesta a fost preluat de Direcția Proiecte din cadrul CJ. Iar lucrurile au început să meargă. S-au obținut în timp record avizele favorabile pentru funcționarea parcului. S-a întocmit planul urbanistic zonal necesar, studiul de fezabilitate și titlul de parc industrial, acordat de Ministerul Agriculturii. Niciunul dintre acești pași procedurali NU fusese parcurs de șeful liberal al societății de administrare a parcului. Acesta nu observase nici măcar că o bună parte din terenul cedat de comuna Lețcani era inutilizabil, el suprapunându-se peste terenul prevăzut pentru realizarea unei bretele a viitoarei autostrăzi. Din nou, proceduri birocratice ce ar fi trebuit făcute încă din 2014. Același director liberal nu observase nici prezența liniei electrice aeriene ce traversează amplasamentul parcului și nu a întreprins niciun demers pentru mutarea acesteia. Din nou, proceduri ce ar fi trebuit parcurse încă din 2014.

  Iar acum, taman liberalii care au condus și conduc parcul industrial acuză conducerea CJ că nu parcurge pașii necesari în ritmul dorit de ei. Domnilor, CJ parcurge pașii birocratici în ritmul impus de legislație și de corespondența cu instituțiile implicate, instituții la conducerea cărora se află liberali. Ritmul de lucru al domniilor voastre a fost cel al melcului șchiop, pentru a nu spune că a fost inexistent!

   

  Ce părere ai?

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  rca-ieftin.ro

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet