C.P. Președintele A.N.R.S.C., BOGDAN PETRU ALEXA, a participat la ceremonia de semnare a celui mai mare contract de finanṭare în sectorul de apă, în valoare de  aproximativ 600 milioane euro

La invitaṭia domnului  Preṣedinte al Asociaṭiei Române a Apei, domnul FELIX   STROE,   Președintele   A.N.R.S.C.,  domnul  BOGDAN PETRU ALEXA, a participat la Constanṭa, la sfârṣitul săptămânii trecute, alături de Premierul VIORICA DÂNCILĂ,  Ministrul Fondurilor Europene, doamna ROVANA PLUMB, Primarul Municipiului Constanṭa, domnul DECEBAL FĂGĂDĂU,  reprezentanṭi ai Băncii Europene de Reconstrucṭie ṣi Dezvoltare, precum si Directorul General POIM, domnul CĂTĂLIN GHERAN, la  inaugurarea staṭiei de tratare PALAS și semnarea celui mai mare contract de finanṭare în sectorul de apă ṣi apă uzată, în valoare de  aproximativ 600 milioane euro.

   

             Domnul  BOGDAN  PETRU ALEXA, în calitate de Preṣedinte A.N.R.S.C,  are o implicare activă în susținerea acestor proiecte de investiṭii în sectorul de apă ṣi apă uzată, având în vedere competenṭele autorităṭii de reglementare, monitorizare ṣi control în acest sector.

            Reabilitarea și modernizarea Stației pentru Tratarea apei potabile PALAS, a fost  realizată de operatorul regional R.A.J.A. S.A. Constanṭa cu fonduri europene, în vederea  asigurării unei înalte calităṭi a apei potabile pentru populaṭia  deservită din Municipiul Constanṭa ṣi Oraṣul Năvodari.

Cu această ocazie, s-a desfăṣurat ṣi ceremonia de semnare a Contractului de Finanṭare  a Proiectului Regional  de Dezvoltare a Infrastructurii de apă ṣi apă uzată în aria de operare a operatorului regional R.A.J.A. S.A.,  prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, în valoare de aproximativ 600 milioane euro.

Investiṭiile ce urmează a fi realizate prin acest Proiect  se vor derula pe raza a 52  unităṭi administrativ teritoriale, în 91 de localităṭi din 6 judeṭe (Constanṭa, Ialomiṭa, Călăraṣi,Dâmboviṭa, Braṣov ṣi Ilfov).

 

Domnul Preṣedinte BOGDAN PETRU ALEXA este convins că operatorul regional va reuṣi să finalizeze cu succes acest proiect de anvergură, astfel încât să facem mai mulṭi paṣi, la nivel naṭional, în îmbunătăṭirea standardelor de viată a populaṭiei  și de protecṭie a mediului ṣi speră ca mai mulṭi operatori regionali să urmeze exemplul dat  de  R.A.J.A. S.A.

Slider