More

  Presa si guvernantii moldoveni, in vizita la Remar Pascani. Ziaristii din Pascani nu au avut acces

  Array

  Vizita cu usile inchise pentru presa locala la Remar Pascani, din partea unei delegatii din Republica Moldova. Evenimentul a avut loc sambata 2 februarie incepand cu ora 11.00. Din delegatie au facut parte atat reprezentanti ai Ministerului Transporturilor cat si un grup de ziaristi si bloggeri moldoveni. Vizita fusese programata, initial, pe data de 21 decembrie dar a fost amanata pentru inceputul acestui an, din motive tehnice. Invitatii au vizitat halele de productie unde sunt modernizate 5 garnituri de trenuri interurbane, vechi de peste 20 de ani. Unul dintre ele circulă deja pe ruta Chișinău-Ocnița și Chișinău-Taraclia iar al doilea tren modernizat va ajunge în Republica Moldova până la sfârșitul lunii februarie 2013, pentru fiecare dintre ele Republica Moldova platind societatii Remar cca 1,5 mil de euro.
  Guvernul moldovean mai are in intentie sa comande modernizarea a inca 10 garnituri, conform relatarilor din presa de peste Prut.

  Pe lângă lucrarile de modernizare care schimba in totalitate aspectul interior si cel exterior al vagoanelor trenurile sunt dotate si cu 2 motoare Volvo, cu care se poate atinge o viteza de 120 km/h, precum şi cu lifturi electro-mecanice pentru accesul calatorilor cu dizabilităţi.

  Desi s-a aflat pe surse despre acesta vizita, in mod surprinzator, presa locala din Pascani nu a fost primita la acest eveniment. Directorul societatii Catalin Cornea a evitat sa comenteze acest subiect. De altfel, de cand a fost privatizata, societatea Remar Pascani a fost transformata intr-o adevarata fortareata, reprezentantii acesteia refuzand de fiecare data sa vorbeasca despre proiectele si planurile de viitor, in contextul in care, in ultimii ani de zile, de la cea mai mare societate din Pascani au fost disponibilizati cateva mii de salariati.

  Orizont.info

  Ce părere ai?

  Related Articles

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet