18.8 C
Paşcani
luni, octombrie 2, 2023
Array

Preotul din Sodomeni cauta sponsori pentru sustinerea centrului social

Nu multi inteleg semnificatia proverbului “cine nu are un batran sa il cumpere”. Sunt oameni care pleaca departe de casa unde au copilarit, insa in urma lor raman cu ochii in lacrimi batranii, lasati fara sprijin in cea mai grea perioada din viata unui om. Din fericire, o parte din batrani sunt ajutati de persoane cu suflet mare.

De exemplu, in suburbia Sodomeni circa 15 batrani lasati singuri au primit pana nu demult ajutor din partea preotului din sat. La centrul social, un loc cum greu mai gasesti, se pregatea in fiecare marti si vineri cate o masa calda, care ulterior era dusa in casele batranilor nevoiasi. Bani pentru masa alcatuita din trei feluri de mancare, proveneau de la cutia milei din biserica de peste drum de centrul social si din contributia preotului din sat, insa in ultima perioada programul intampina greutati. “Avem nevoie de sponsori pentru a continua aceasta activitate. Ar fi pacat sa se renunte la idee, pentru ca aceasta masa calda este mai mult decat un ajutor pentru batrani. Unii sunt tintuiti la pat, nu pot sa-si gateasca iar faptul ca cineva se gandeste la ei le aduc din nou lumina pe chip” povesteste preotul.

Utilitatea centrului social nu este doar pentru a gati masa batranilor. Aproximativ 30 de copii pot viziona in sala de mese cu ajutorul unui videoproiector filme religioase.

Mai mult, in fiecare duminica preotul isi rezerva doua ore pentru a le petrece cu copii care vin la centrul social. “Vorbesc cu ei despre pilde religioase, iar in fiecare saptamana le dau cate o tema de pregatit pentru urmatoarea duminica. Eu le povestesc ceea ce stiu iar ei vin pregatiti de acasa cu alte povesti pe care le discutam impreuna” declara preotul paroh.

Copiilor li se ofera sucuri, dulciuri si uneori jucarii, insa si de aceasta data intervine problema banilor. Singura rezolvare pentru ca centrul social sa functioneze in continuare ar fi sponsorizarile, care din pacate, se las asteptate.

Alte articole