More

  Preotii merg cu agheasma in Postul Pastelui

  Array

  Preotii viziteaza in aceste zile casele credinciosilor, pentru a face agheasma din Postul Pastelui. De asemenea, ei se roaga in fiecare gospodarie pentru ca oamenii sa poata duce la bun sfarsit Postul Mare.

  Astazi in suburbia Gastesti, zeci de oameni au asteptat preotul din sat pentru a le binecuvanta casele si a face agheasma dinaintea Postului Pastelui. Satenii au pus pe masa un bol cu apa si busuioc iar parintele a rostit rugaciuni pentru sfintire.

  Preotul Antonius Iustinian care slujeste la biserica Sfantul Nicolae a inceput sa viziteze casele gospodarilor de ieri si va continua timp de doua saptamani. Asta pentru ca este o parohie foarte mare formata din circa 700 de gospodarii.
  Asa cum este obiceiul la crestini, din agheasma facuta se bea in fiecare zi, dimineata dupa rugaciune sau se stropeste la animale si pe campuri.

  Odata ajuns in casele oamenilor, parintele i-a chemat pe credinciosi si la slujba Sfantului Maslu, ce va avea loc in seara de Buna Vestire, pe 25 martie.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

  Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

  Două căsuțe familiale și un centru de zi, la Boșteni

  Primaria Pascani sprijina demersul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului Iasi privind reforma institutiilor de tip vechi si deschiderea unor centre...

  Bilanțul SPCLEP Pașcani pentru 2020. Mai puține nașteri, decese, căsătorii și cărți de identitate

  Raportul de activitate al Serviciului Public Comunitar Local de Evidenta a Populatiei din municipiul Pascani pentru anul trecut, 2020, aduce cifre in scadere fata...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp