23.5 C
Paşcani
luni, mai 29, 2023
Array

Preot nou la Hălăucești! A fost slujitor în Italia și s-a întâlnit cu Papa Francisc

Preot nou la Hălăucești! A fost slujitor în Italia și s-a întâlnit cu Papa Francisc

 Sărbătoare mare la Hălăucești. Zilele trecute a avut loc o slujbă religioasă moment în care noul preot a inaugurat și noua sa misiune în calitate de preot al comunității. Este vorba despre părintele Ion Ciuraru, venit din Italia, acolo unde a slujit mai mulți ani timp în care s-a întâlnit și cu Papa Francisc.

Ziua de duminică, 17 septembrie 2017, nu a fost o duminică obişnuită pentru Parohia „Naşterea Sfintei Fecioare Maria” din Hălăuceşti. Părintele Ion Ciuraru, secondat de numeroşi preoţi, în frunte cu părintele vicar provincial, Adrian Sorin Giurgi, delegat din partea Preasfinţitului Petru Gherghel, episcopul Diecezei de Iaşi, a inaugurat noua sa misiune în calitate de paroh al comunităţii parohiale din Hălăuceşti.

Noul părinte paroh a spus și care sunt priorităţile activităţii sale. Este vorba despre consolidarea valorilor familiei, educarea conştiinţei copiilor, a adolescenţilor şi a tinerilor, asistenţa persoanelor de vârstă a treia şi grija atentă a celor bolnavi, având ca bază de inspiraţie exemplul Seraficului nostru Părinte Francisc cu care s-a și întâlnit.

Noul preot al comunei Hălăucești este născut în Bacău, pe data de 18 august 1967 și și-a început activitatea în slujba Domnului în 1997. A fost și profesor la Institutul Franciscan din Roman. De asemenea, a slujit în mai multe provincii din Italia.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow