24.1 C
Paşcani
joi, iunie 30, 2022
Array

Premiul intai municipiului Pascani pentru implementarea ,,Planului de Dezvoltare a Zonei Vale”

pantazi adr

Motive de mandrie pentru adminsitratia din Pascani. Primaria municipiului s-a clasat pe locul intai la categoria municipii care nu sunt resedinte de judet, la concursul „Campionii Regio Nord – Est 2007 – 2013”, organizat de Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord-Est. Premiul a fost acordat astazi intr-un cadru festiv la care au participat managerii de proiect si primarul Dumitru Pantazi. La aceeasi sectiune, pe urmatoarele locuri sau clasat municipiile Onesti si Moinesti.
Castigatorii concursului au fost desemnati pe baza voturilor online inregistrate pe site-ul inforegionordest.ro până pe data de 23 noiembrie la ora 17.00. Au avut voie sa voteze doar cei din regiunea Nord Est. Municipiul Pascani a fost premiat pentru implementarea celor patru proiecte din cadrul Planului de Dezvoltare al Zonei Vale in valoare de peste 23,6 milioane de lei, aproape 90% din finantare fiind asigurata din fonduri Europene iar restul de la bugetul local. Edilul municipiului a dedicat acest premiu pascanenilor in calitate de contribuabili si functionarilor care sau ocupat de implementarea proiectelor.
Reprezentantii Agentiei entru Dezvoltare Regionala nu se asteptau ca Pascani sa reuseasca sa duca la bun sfarsit acest proiect, spune edilul municipiului. Asta din cauza problemelor de proiectare si pentru procedurile de achizitii erau mult intarzaiate. Mai mult in anul 2012 Primaria era la un pas de incapacitate de plata deoarece fosta administratie lasase datorii de achitat de aproape 40 de milione de lei. Dupa echilibrarea bugetului au putut fi asigurate fluxurile financiare pentru executia lucrarilor si asigurarea cofinantarii dupa care s-au facut decontarile din fonduri europene.
Acum municipiul Pascani are modernizate scarile mari si cele mici, Esplanada, Parcul municipal, 4,8 km de strazi si un centru social. Mai mult au fost amplasate sisteme de supraveghere pentru prevenirea infractionalitatii, in zona Vale. Proiectul privind modernizarea infrastructurii urmeaza sa fie receptionat pana la sfarsitul acestui an restul au fost date deja in folosinta. In acest sens adminsitratia locala a solicitat prelungirea termenului de finalizare a PID-ului pana pe data de 31 decembrie 2015.
Contractul de finantare a fost semnat in anul 2009 in urma demersurilor facute de fostul primar Grigore Craciunescu, dar lucrarile au fost executate de actuala administratie. Cele patru proiecte din cadrul PID-ului au fost coordonate de echipe formate din cinci specialisti. Managerii de proiect au fost Iulian Pertu, Mirela Pavel, Laura Pascu si Gica Zanet .

Foto: premiul obtinut si Dumitru Pantazi – primarul municipiului Pascani

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow