1.3 C
Paşcani
marți, decembrie 6, 2022
Array

Premiul cel mare la Festivalului Național de Teatru INDEPENDENT a fost castigat de Teatrul FIX din Iasi

Teatrul FIX

Festivalul Național de Teatru Independent și-a desemnat câștigătorii. Premiul cel mare al primei ediții a fost câștigat de un teatru din Iași.

Actorul George Ivașcu, directorul Teatrului Metropolis, din București, a declarat pentru DeCe News că spectacolul Dreaming Romania a fost într-adevăr remarcabil, dar toate trupele care au participat la festival sunt deosebit de bune.

”Am fost impresionat în primul rând de anvergura mișcării ”Independenților”, ne-a spus George Ivașcu. “S-au jucat câte 2-3 spectacole diferite pe zi, în zece locații, cu trupe ale unor teatre din toată țara, ceea ce arată forța acestor instituții culturale. Toți câștigătorii premiilor vor primi finanțare de la Primăria Sectorului 3, prin Centrul Cultural Casa Artelor, pentru a pune în scenă, în București, o producție proprie. Posibilitatea de a juca în Capitală, pe scena din sectorul 3, i-a motivat foarte tare pe actori. Finanțarea unui nou spectacol înseamnă mult pentru trupele independente, iar să poată veni să joace în București este o deschidere foarte mare pentru tineri, o punere în valoare a talentului și creativității lor”, a mai punctat George Ivașcu.

 

Sursa: dcnews.ro

Citeste in intregime lista cu castigatorii pe dcnews.ro

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow