0.9 C
Paşcani
marți, martie 28, 2023
Array

Premiu pentru dansatorii populari din Pașcani

Trupa de dans tradițional „Busuiocul” formată din elevi de la Școala Gimnazială Pașcani și Liceul Tehnologic Valea Seacă structura Conțești, au participat în perioada 8-10 mai, la Sighetu-Marmației, la a XVII-a ediție a Festivalului International de folclor pentru copii „Am fost ș-om fi”.

sc sp premiu 1

În acest an au participat peste o mie de elevi din România, Muntenegru, Ucraina, Ungaria, Moldova și Slovacia. Au fost prezente ansamblurile de la Palatul Copiilor din Iași, Brăila, Bihor, Brașov, Satu Mare, iar Maramureșul a participat cu cel puțin 10 formații.

Ediția din acest an a Festivalului a avut 6 secțiuni: secțiunea simpozion pentru profesori și elevi, atelierul de creație, secțiunea de folclor, de pictură, secțiunea de meșteșuguri populare (pentru prima dată în cele 17 ediții) și secțiunea pentru informatică.

sc sp premiu

După deschiderea oficială a Festivalului International de folclor „Am fost ș-om fi” și după tradiționala paradă a tuturor grupurilor participante, evenimentul a continuat pe scena amplasată în Parcul Central din municipiu.

Primii care au început spectacolul au fost membrii Ansamblului „Mugurelul” din Sighetu Marmației. După ei, rând pe rând, au urcat toate celelalte grupuri folclorice participante la eveniment atât din țară cât și din străinătate. Oaspeții din acest an au venit din Slovenia, Ungaria, Republica Moldova și Ucraina. Dintre participanții la Festivalul International de folclor „Am fost ș-om fi” amintim: Ansamblul „Mugurelul” din Sighetu Marmației, Ansamblul „Voievozii” – Bogdan Vodă, Ansamblul „Florile Lăpușului” – Târgu Lăpuș, Ansamblul „Florile Bihorului” – Bihor, Ansamblul „Busuiocul” din Pașcani, Ansamblul „Apşenii” și Ansamblul „Speranța” din Solotv Ucraina.

Gala de premiere s-a realizat duminică, 10 mai pe scena din Parcul Central, începând cu ora 16:00. Trupa Busuiocul, coordonată de profesorii Oana Plaiu, Mirela Puiu, Daniela Novac, a luat premiul al III-lea la secțiunea dansuri populare, concurând alături de trupe de dans tradițional de prestigiu.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow