16.1 C
Paşcani
sâmbătă, iunie 3, 2023

Premiu pentru Ansamblul din Ruginoasa

Tocmai în capătul celălalt de țară, Ansamblul folcloric de la Ruginoasa a reușit să uimească pe toți cei prezenți prin port și mai ales coregrafie și să obțină premiu I la un festival de datini și obiceiuri de iarnă. Cele zece perechi de adolescenți din comună nu sunt la prima participare la un concurs de acest gen, ei reușind de fiecare dată să fie pe podium. De ei se ocupă cristina Axinia, directorul Căminului Cultural din localitate.

Premiu I pentru Ansamblul Băităneasca din Ruginoasa la un eveniment realizat în Sebeș unde s-au înscris zeci de formații din toată țara. Târgul de Crăciuna avut loc în perioada 9 -10 decembrie iar Clubul Copiilor din localitate a găzduit evenimentului ce a stat sub semnul copilăriei.

Din toți invitații veniți din Bacău, Sighetul Marmației, Craiova, Târgu Mureș, Târgu Jiu, Sibiu, cei din Ruginoasa, judetul Iasi au reușit să obțină premiu datorită coregrafiei și frumoaselor costume populare din zona Moldovei.

În cadrul spectacolului artistic au fost prezentate datini și obiceiuri românești, spectacol fiind intitulat “Icoana sufletului de copil”. În foaierul centrului cultural au fost expuse lucrările realizate de elevii care au concurat la secțiunea pictură – arte vizuale. 

La finalul evenimentului, toți participanții au fost apreciați și recompensați cu premii, iar întâlnirea finală a avut loc la Casa Memorială “Lucian Blaga” din Lancrăm, ca un dar al organizatorilor pentru momentele emoționante oferite de micii artiști.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow