9.1 C
Paşcani
duminică, octombrie 17, 2021

Premiu pentru Ansamblul din Ruginoasa

Tocmai în capătul celălalt de țară, Ansamblul folcloric de la Ruginoasa a reușit să uimească pe toți cei prezenți prin port și mai ales coregrafie și să obțină premiu I la un festival de datini și obiceiuri de iarnă. Cele zece perechi de adolescenți din comună nu sunt la prima participare la un concurs de acest gen, ei reușind de fiecare dată să fie pe podium. De ei se ocupă cristina Axinia, directorul Căminului Cultural din localitate.

Premiu I pentru Ansamblul Băităneasca din Ruginoasa la un eveniment realizat în Sebeș unde s-au înscris zeci de formații din toată țara. Târgul de Crăciuna avut loc în perioada 9 -10 decembrie iar Clubul Copiilor din localitate a găzduit evenimentului ce a stat sub semnul copilăriei.

Din toți invitații veniți din Bacău, Sighetul Marmației, Craiova, Târgu Mureș, Târgu Jiu, Sibiu, cei din Ruginoasa, judetul Iasi au reușit să obțină premiu datorită coregrafiei și frumoaselor costume populare din zona Moldovei.

În cadrul spectacolului artistic au fost prezentate datini și obiceiuri românești, spectacol fiind intitulat “Icoana sufletului de copil”. În foaierul centrului cultural au fost expuse lucrările realizate de elevii care au concurat la secțiunea pictură – arte vizuale. 

La finalul evenimentului, toți participanții au fost apreciați și recompensați cu premii, iar întâlnirea finală a avut loc la Casa Memorială “Lucian Blaga” din Lancrăm, ca un dar al organizatorilor pentru momentele emoționante oferite de micii artiști.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Micii bucătari și actori de la grădiniță!

Micii bucătari și actori de la grădiniță! Mici dar cu talent! Copiii alături de cadrele didactice ne...

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare Se caută servicii de pază pentru cele două piețe din Pașcani...

Arestată pentru evaziune fiscală

Arestată pentru evaziune fiscală  Politistii din Hirlau au actionat pentru depistarea si clarificarii situatiei persoanelor urmarite. În cadrul...

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI. Vezi ce amenzi s-au dat

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI  La data de 15 martie a.c., în intervalul orar 15.00 – 19.00, poliţiştii...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI