25.2 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 2, 2022
Array

Premiu la Festivalul de la Berlin pentru un scurtmetraj în care a jucat și un pășcănean

Un scurt metraj în care a jucat un pășcănean a fost premiat la Festivalul de film de la Berlin. Este vorba despre Alexandru Apostol (Costi), în pelicula “O noapte în Tokoriki”. Premiul a constat într-o sumă de bani și recunoaștere internațională a întregii echipei.

Filmul „O noapte în Tokoriki”, în regia româncei Roxana Stroe în vârstă de 24 ani a primit premiul special pentru cel mai bun scurtmetraj din partea juriului internaţional al secţiunii Generation 14 plus, din cadrul ediţiei din acest an a Festivalului de Film de la Berlin. La această categorie au făcut parte 61 de filme din 11 țări.

Acţiunea filmului se petrece într-o discotecă improvizată numită „Tokoriki”, unde întregul sat sărbătoreşte majoratul unei fete. Iubitul acesteia urmează să îi facă un cadou neaşteptat, pe care nimeni nu îl va uita. Dintre actorii care joacă în această peliculă se află și pășcăneanul Alexandru Apostol (Costi), absolvent al U.N.A.T.C. București la clasa profesorului Florin Zamfirescu.

Alături de Alexandru Apostol (Costi) în distribuția filmului mai sunt Cristian Priboi, Cristian Bota, Iulia Ciochină, Andrei Ciopec, Adrian Loghin şi Tudor Morar.

„O noapte la Tokoriki” a primit premiul special al juriului internaţional al secţiunii Generation 14 plus, care o valoare de 2.500 de euro, suma fiind oferită de Bundeszentrale für Politische Bildung (Federal Agency for Civic Education), potrivit site-ului festivalului. Juriul internaţional al acestei secţiuni din cadrul Festivalului de la Berlin a fost format din: Sam de Jong, Petros Silvestros şi Liz Watts.

Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, ajuns la a 66-a ediţie şi s-a desfăşurat în perioada 11-21 februarie. Este al doilea festival ca importantă şi mărime în Europa, după Festivalul de la Cannes.

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow