2.2 C
Paşcani
miercuri, martie 29, 2023
Array

Premiu I la un concurs național de fizică pentru un elev pășcănean

Premiul important la fizică pentru un elev pășcănean: Bostan Remus Leonard de la clasa a XII-a E a Colegiului Național ”Mihail Sadoveanu” a obținut locul I la etapa națională a Concursul de fizică „Ştefan Procopiu” al elevilor români de pretutindeni. Concursul a avut loc în perioada 15-17 mai la Iași, fiind organizat de ISJ – Iaşi la Liceul Tehnologic „Petru Poni”.

Tânărul pasionat de fizică a participat în toți anii de liceu la acest concurs, obținând premii frumoase: ”în clasa a XI – a, a obţinut premiul II la etapa naţională de la Botoşani, în clasa a X – a, menţiune, iar în clasa a IX – a fost primul dar sub linia premianţilor.”

După cum declară și elevul fruntaș la fizică, acestă pasiune a fost dezvoltată în timp, fiin vorba de o muncă de echipă. El a fost coordonat și ajutat pentru a obține aceste rezultate de Viorel Banu, profesorul său, care este cunoscut pentru implicarea elevilor în concursuri de profil, obținând împreună cu aceștia rezultate frumoase în fiecare an.

Dacă la început fizica a fost pentru Remus doar o cale provocare și o cale de a obține premii, lucrurile s-au schimbat și datorită ambiției a devenit o pasiune, premiantul declarând că a descoperit în timp frumusețea disciplinei, fiind pentru el în prezent ”un mod de a judeca și a înțelege mai bine lumea”.

Viorel Banu, profesorul său coordonator este mândru de rezultatele obținute de elevul său declarând că tânărul ”a dorit mult această performanţă care îi răsplăteşte ambiţia şi munca depusă la fizică pe parcursul liceului, subiectul de concurs fiind din toată materia de liceu pentru bacalaureat, dar şi din materia la informatică. Personal îl felicit pentru contribuţia adusă la imaginea şcolii noastre alături de mulţi alţi elevi care au muncit şi au reuşit performanţe remarcabile.”

Concursul de creativitate „Ştefan Procopiu” este dedicat elevilor din învăţământul preuniversitar (clasele a VI-a – a XII-a) care studiază fizica şi disciplinele tehnice înrudite, urmărind dezvoltarea interesului elevilor pentru studiul acestor materii și creșterea performanţelor școlare, cât și orientarea elevilor către o carieră profesională în aceste domenii.

Alte articole

Cine are dreptate? Masini distruse, sofer ranit

  Doua autoturisme distruse in urma unui accident rutier. Evenimentul...

Trei zile de restrictii, de circulatie, in centrul Pascaniului

  Restrictii de circulatie in centrul municipiului Pascani in perioada...

Stolniceni -Prajescu: 105 de la Unirea Basarabiei cu România – VIDEO

Unul dintre cele mai importante momente istorice ale natiunii...

Stalp de telecomunicatii, rupt de vant

Semnal de alarma pe strada Stefan cel Mare din...

Alegeri PSD la Tatarusi, Motca si Miroslovesti

  Seria conferintelor PSD in zona Pascani pentru alegerea presedintelor...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow