21.4 C
Paşcani
marți, mai 30, 2023
Array

Premiile ,,ORIZONT & TV BIT” pentru anul 2012: Pascanenii au decis prin vot. Vezi cine sunt nominalizatii si castigatorii

Marti , 15 ianuarie a.c., a fost ultima zi de vot pentru desemnarea castigatorilor la cea de a XI-a editie a ,,Premiilor Orizont”. De acesta data, cititorii ziarului au fost cei care au decis numele castigatorilor, prin intermediul voturilor din cadrul celor 8 sondaje de opinie postate pe site-ul ziarului . In total au fost exprimate 2151 de voturi, in perioada 15 decembrie 2012 – 15 ianuarie 2013.

Personalitatea anului: Costica Panzaru, managerul de la Spitalul de Urgenta Pascani

La sectiunea ,,Personalitatea anului 2012 la Pascani” au fost doua nominalizari: Dumitru Pantazi, primarul municipiului Pascani, pe motiv ca a reusit sa castige alegerile locale si sa scape Primaria de datoriile colosale lasate de fosta administratie si managerul Costica Panzaru cel care a reusit sa transforme Spitalul Municipal Pascani in spital de urgenta , si sa imbunatateasca, semnificativ, calitatea serviciilor medicale. Managerul spitalului din Pascani a reusit sa obtina cele mai multe voturi , 56% din cele 372 exprimate, primind, astfel, titlu de ,,Personalitatea anului 2012, la Pascani”, in timp ce Dumitru Pantazi s-a clasat pe locul al doilea, cu 165 de voturi ( 44%).

Politicianul anului 2012: senatorul Florin Constantinescu
La sectiunea ,, Politicianul anului 2012, la Pascani” au fost facute 4 nominalizari: Florin Constantinescu, cel care a reusit castige, detasat, alegerile generale si sa fie ales in functia de vicepresedinte al Senatului Romaniei, Grigore Craciunescu, fostul primar al Pascaniului, acum deputat USL de Iasi, Liliana Romaniuc, fosta sefa a ISJ Iasi – pentru curajul de a candida impotriva lui Neculai Ratoi si pentru modul cum si-a facut campania electorala la alegerile generale din decembrie 2012 si deputatul Neculai Ratoi, pentru intreaga sa activitate politica.
Premiul a fost castigat de senatorul Florin Constantinescu cu 92 de voturi, urmat de Grigore Craciunescu cu 67 de voturi, Neculai Ratoi – 65 de voturi si Liliana Romaniuc – 50 de voturi.

Omul de afaceri al anului : Doina Cepalis, manager, TE-ROX Pascani
Si la sectiuna ,,Omul de afaceri al anului 2012” concurenta a fost stransa. Doina Cepalis, cunoscutul manager de la sc TE-ROX SRL Pascani a castigat acest premiu cu 70 de voturi. Ea a fost nominalizata pentu rezultatele spectaculoase obtinute si investitiile facute in ultimii ani la Pascani. Pe locul doi s-a clasat omul de afaceri Cristi Bolobita, cu 70 de voturi , el fiind nominalizat pentru deschiderea celui mai modern service auto din Pascani – Auto Transcom ( ATC ) precum si pentru calitatea serviciilor oferite . De asemenea, pe locul trei s-a clasat omul de afaceri Bogdan Pantazi managerul societatii Agrocomplex SA Pascani, cu 65 de voturi, nominalizarea fiind facuta atat datorita performantelor in domeniul agricol si cel zootehnic cat si pentru construirea unui complex sportiv din fonduri europene.

Functionarul public al anului 2012: Gica Zanet, administratorul public al municipiului Pascani
In fiecare unitate de susces se afla cel putin cate un om, care, la nevoie, rezolva problemele complicate care apar: un om bun la toate. Primaria Pascani are norocul sa il aiba in functia de administrator public pe economistul Gica Zanet, sau mai bine spus, principalul om de incredere al primarului Dumitru Pantazi.
Specialist in economie si administratie, Zanet a reusit sa puna ordine in serviciile publice din cadrul Primariei Pascani si a contribuit decisiv la obtinerea de fonduri guvernamentale pentru achitarea datoriilor imense ale institutiei, mostenite de la fosta administratie . El a reusit sa obtina 109 voturi si a castigat premiul ,, Functionarul public al anului 2012”. La acesta sectiune a mai fost nominalizat secretarul Primariei Pascani, Mircea Zuzan, unul dintre cei mai priceputi secretati de primarie, din tara, care a obtinut 60 de voturi.

Consilierul anului 2012, la Pascani: independentul Dionisie Afloroaei
Sectiunea cu cele mai multe nominalizari a fost ,,Consilierul anului 2012, la Pascani”. Din cei cinci alesi locali cuprinsi in sondajul de opinie cele mai multe voturi, 83 la numar, au fost obtinute de fostul consilier local independent, Dionisie Afloroaei. Urmeaza consilierul PSD Vasile Plesca cu 51 de voturi, apoi, la egalitate, Vasile Haldan – PSD si Ioan Ionita – PDL, fiecare cu cate 36 de voturi si Bogdan Alexa cu 31 de voturi.

Institutia de cultura a anului – Biblioteca Municipala Pascani

In acest an premiul pentru cultura a fost castigat, nu de un scriitor, ci de o institutie . Este vorba despre Biblioteca Municipala Pascani, cea care a obtinut din partea pascanenilor 109 voturi, drept recunostinta pentru numeroasele activitati cultural- educative organizate acolo. Au mai fost nominalizate Casa Municipala de Cultura care a obtinut 92 de voturi si Muzeul Municipal cu doar 14 voturi.

Voluntarul anului la Pascani: Pr Dumitru Cristea – Fundatia ,,Mila Crestina”
Pentru prima data de cand sunt acordate aceste premii a fost introdusa o noua sectiune si anume ,,Voluntarul anului la Pascani” ca semn de pretuire pentru cei care, din proprie initiativa, si de cele mai multe ori cu resurse proprii, reusesc sa faca actiuni minunate pentru sprijinirea celor care au nevoie de ajutor.
Premiul a fost castigat in mod detasat de preotul Dumitru Cristea, cel care, prin intermediul Fundatiei ,,Mila Crestina “ a ajutat sute de familii sa supravietuiasca.
El a primit 123 de voturi din cele 231 exprimate. Au mai fost nominalizati cetateanul American Theron LaBonti – cu 72 de voturi, cel care desfasoara mai multe actiuni de voluntariat, la Pascani , din partea Corpului Pacii, si prof Cristina Liuta , cu 36 de voturi, pentru organizarea unui cerc de lectura la Bibliloteca Municipala Pascani.

Spotivul anului la Pascani: Daria Rusu – vicecampioana judeteana de karting
La sectiunea ,, Sportivul anului” au fost nominalizati 3 sportivi din Pascani. Premiul a fost castigat de Daria Rusu – vicecampioana judeteana de karting, cu 97 de voturi. Pe locul doi s-a clasat Cosmin Glodeanu – capitanul echipei de rugby de la Clubul Sportiv Unirea Pascani, cu 42 de voturi, urmat de Mihai Luca – portarul echipei CSM Kosarom Pascani, cu 30 de voturi.
Mentionam ca la sectiunea ,Televiziunea anului la Pascani” TV BIT a fost preferata pascanenilor cu 174 de voturi, in timp ce televiziunea concurenta, Actualitatea TV, a obtinut 87 de voturi.

Orizont.info

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow