1.9 C
Paşcani
joi, decembrie 8, 2022
Array

Premii pentru voluntarii Asociaţiei „Şansa 2010” din Paşcani

C.P. Asociaţia “ŞANSA 2010” din Paşcani, organizează luni, 16.09.2013, în sala “Arcadia” din incinta Casei de Cultură ‘’Mihail Sadoveanu’’ Paşcani, o festivitate restrânsă în cadrul căreia vor fi premiaţi o parte din voluntari. Acest eveniment este generat de intenţia Asociaţiei „ŞANSA 2010” de a recompensa măcar simbolic voluntarii care s-au implicat în activităţile noastre, prin organizarea unor momente emoţionante, ce sperăm că vor aduce un mic zâmbet pe chipul voluntarilor noştri. Vor fi oferite si diplome de voluntariat, ce atestă întru totul efortul real depus de aceşti copii deosebiţi de-a lungul timpului.

La această festivitate invităm toţi voluntarii care au participat până în prezent la activităţile noastre, cât şi pe cei care vor de acum înainte să fie voluntari şi să se implice în viaţa comunităţii, fiind pentru mulţi din cei prezenţi nu doar un moment de rămas bun, ci şi de reîntâlnire.

Există suficiente motive pentru care copiii şi tinerii noştri au ales să fie voluntari, deşi multe dintre ele le-au descoperit pe parcurs. Succesul nu se obţine din ceea ce faci exclusiv pentru tine, ci din ce faci în primul rând pentru alţii, nu poţi fi considerat un om de succes doar de tine şi cei apropiaţi, contează ce efecte au acţiunile tale pentru cei din jur, astfel înveţi, creşti, îţi găseşti “locul” în comunitatea din care faci parte, te împlineşti ca om.

De ce voluntariatul este nu numai o preocupare de timp liber, ci şi o oportunitate? Pentru că:
– Ai ocazia să cunoşti persoane care au aceleaşi preocupări ca şi tine, iar dacă nu ai încă prea multe preocupări interesante, să le descoperi;
– Găseşti motivaţia pentru propria ta evoluţie, te descoperi, te provoci, zâmbeşti, trăieşti din plin;
– Cunoşti experienţa diversităţii de gândire, mentalitate, şi comportament, ce îţi va oferi posibilitatea de a realiza lucruri frumoase împreună cu ceilalţi voluntari şi de gestiona corespunzător situaţii dificile în viaţă;
– Ai să înţelegi că mai multe realizezi şi pentru tine împreună, decât singur;
– Poţi propune activităţi sau proiecte, prin care să îţi dezvolţi abilitităţile intelectuale sau practice. Acestea pot avea drept efect schimbarea viziunii comunităţii din care faci parte.
– Înveţi să iei atitudine faţă de anumite situaţii, te desprinzi din postura de spectator şi acţionezi, înveţi lucrurile nu teoretic, ci practic, după conceptul “ learning by doing”.
– Poţi oferi un zâmbet şi acest gest ţi se va întoarce înzecit, nu există hrană mai bună pentru suflet.

Iată de ce voluntariatul este o platformă de lansare pentru “brandul” tău personal, astfel ai ocazia să îţi demonstrezi competenţele, abilităţile, calităţile, să transmiţi ceea ce eşti tu, în mod liber, gratuit, benevol şi constant. Experienţa pe care o treci în CV, cât şi contactele, recomandările şi dezvoltarea personală sunt aspecte de care beneficiezi nu doar când te prezinţi la un interviu de angajare, ci pe tot parcursul vieţii tale, te formeazăm, te definesc, te reprezintă şi te motivează.
Aşadar, eşti pregătit de acţiune? Vrei să te înscrii şi eşti indecis?
Scrie-ne despre visele tale şi despre aşteptările tale ca voluntar în Paşcani la adresa de email: clubsansa_2010@yahoo.com
Dacă vrei să discuţi direct cu noi, nu ezita să ne suni la numerele de telefon:
Spiridon Mihaela Iulia – tel. 0745903243, 0723276029
Cei care vor să sprijine iniţiativele noastre le punem la dispoziţie următorul cont bancar:
Asociaţia ŞANSA 2010, Paşcani, RO79 RZBR 0000 0600 1311 3080
Vă aşteptăm la festivitatea de premiere unde veţi avea ocazia să ii cunoaşteţi pe voluntarii noştrii îndeaproape şi unde sperăm să vă convingem că oraşul Paşcani, prin copiii şi tinerii noştri, poate avea o ŞANSĂ spre un viitor mai bun ce nu ţine doar de noi, ci de întreaga implicare responsabilă a comunitaţii!

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow