5.2 C
Paşcani
luni, martie 27, 2023
Array

Premii pentru un concurs de fizică

Fizică pe primul loc pentru câţiva elevi de la o şcoală din Paşcani. Pasiune, dedicaţie şi plăcerea de a lucra chiar în laborator sau să facă desene şi chiar să scrie lucrări. Au participat 25 de elevi şi toţi au luat premii. O parte dintre ei vor merge la faza naţională de la Mangalia.

elevi i cantacuznio c fizica

Elevii împreună cu profesorii îndrumători de la şcoală gimnazială “Iordachi Cantacuzino” din Paşcani au ridicat ştacheta la un concurs de fizică. Dintr-un echipaj de 25 de elevi din clasele 6 -8 toţi au luat premii şi majoritatea vor reprezenta judeţul la faza naţională a concursului de fizică aplicată “Ştefan Procopiu”.

Îndrumaţi de profesorii de specialitate Liliana Hrian şi Anca Mihaela Pricop, elevii s-au clasat pe locuri fruntaşe cu lucrările lor. Pe partea de laborator, de arte vizuale şi lucrări scrise. O parte dintre ei au trebuit să pregătească un desen pe o tema ştiinţifică prezentată in fata publica din punct de vedere fizic şi artistic.
elevi i cantacuznio c fizica
Miruna este una dintre participante la partea de arte vizuale. A impresionat juriul cu desenul ei.

elevi i cantacuznio c fizica
Şi Beatrice a participat la secţiune de lucrări scrise şi practice de laborator. Este elevă în clasa a VII a şi nu regret pasul făcut. Îi place fizică şi îi mulţumeşte prefesorului îndrumător, Liliana Hrian.
elevi i cantacuznio c fizica
Ioana şi Ana Maria au luat premiul “Procopiu” pentru cea mai bună lucrare. Ele spun că este o competiţie grea, însă doar cu muncă multă şi pasiune şi plăcerea poate să-şi placă fizică.

Concursul “Ştefan Procopiu” a ajuns în acest an la cea de-a 16 a ediţie, iar faza judeţeană a avut loc la Iaşi în zilele de 28 şi 29 martie. Echipajul de elevi şi profesori de la “I. Cantacuzino” din Paşcani vor merge pe 29 mai şi 1 iunie la Mangalia pentru a participa la faza naţională, de unde speră să se întoarcă cu premii.

Materialul video in cadrul buletinului de stiri INFOBIT.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow