More

  Premii pentru șahiștii de la “Școala de șah” Pașcani

  Array

  Premii după premii obţinute de micuţii înscrişi la “Şcoala de şah” de la Biblioteca din Paşcani. La ultimele trei competiţii la care au participat copii s-au situat pe primele locuri pe podium dintre sute de participanţi.

  Copii de la “Şcoala de şah” au obţinut premii importante la competiţiile judeţene şi interjudeţene. În mai puţin de o luna, micuţii au participat la trei concursuri, atât în echipe cât şi individual în urma cărora s-au clasat pe podium.

  Prima competiţie la care au participat a fost “Cupa la Şah pe echipe şcolare”. Evenimentul a avut loc la sfârşitul lunii mai, la Palas Mall din Iaşi. Cele trei echipe participante au obţinut un loc III şi două Menţiuni.

  Şahiştii care au reprezentat Pașcaniul şi Liceul “M. Costin” au fost Răzvan Olăraşu, Matei Vatamanu, Ioana Toma la o echipa, iar cea de-a doua de la aceeaşi unitate şcolară a fost formată din Andrei Niţă, Cosmin Toma, Ani Mari Berigoi şi George Spătaru.
  Şcoala Gimnazială “I. Cantacuzino” a fost reprezentată de Albert Jilavu, Sarah Himinciuc, Alexa Enea şi Teodor Ursu.

  Pe 4 – 5 iunie, copii au participat la “Cupa Felicia la Şah” unde Rareş Petranici a obţinut locul I, iar locurile III la categoriile de vârstă 8 – 12 ani au fost adjudicate de Andrei Niţă şi Tudor Perju.

  Ultima competiţie la care au participat şahiştii păşcăneni a avut loc în acest sfârşit de săptămână, pe 16 – 19 iunie la Piatra Neamţ. După câteva partide jucate în open (adulţi şi copii), locul II a fost obţinut de Vlad Cojocaru şi Andrei Niţă, la diferite categorii de vârstă iar al treilea participant din Paşcani, Matei Vatamanu a obţinut Menţiune.

  Tot în cadrul evenimentului de la Piatra Neamţ a fost premiat seniorul la șah Bogdan Sava.
  Odată cu venirea vacanţei, încep şi cursurile de vară. Pasionaţii de jocul minţii care doresc să participe la aceste ore se pot înscrie la sediul Bibliotecii Municipale din Paşcani.

  În acest moment 33 elevi frecventează constant cursurile “Şcolii de șah” din cadrul Bibliotecii Municipale. Cel mai mic şahist are doar patru ani, iar cel mai mare 12 ani

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Cadrele didactice din județul Iași se pot vaccina la Târgu Frumos, un centru amenajat

  Printr-o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Iași s-au stabilit următoarele fluxuri și centre de vaccinare care vor fi deschise începând...

  Sedință de Consiliu Local importantă la Primăria Miroslovești

  Sedinta importanta de Consiliu Local la Primaria comunei Miroslovesti, vineri, 15 ianuarie. Pe ordinea de zi au fost inscrise 16 proiecte de hotarare, importante...

  Pregatiri pentru mutarea activitatii Scolii „Iordache Cantacuzino

  Pregatiri intense pentru relocarea activitatii educationale a Scolii Iordache Cantacuzino din Pascani. Cladirea urmeaza sa intre in renovare, din primavara acestui an iar pana...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI