20.5 C
Paşcani
luni, august 15, 2022
Array

Premii pentru excelență în educație, la Deleni – VIDEO

Sărbătoare mare într-o comună din județ. Toată comunitatea locală a venit la evenimentul dedicat profesorilor care și-au încheiat activitatea profesională. Ei au primit o diplomă de excelență pentru dăruirea și profesionalismul de care au dat dovadă în activitatea remarcabilă desfășurată în slujba școlii pe parcursul întregii cariere didactice în comuna Deleni. Pentru ei a avut loc și un program artistic cu dansuri și cântece populare, iar la final, toți au fost invitați la cina festivă la Conacul Polizu.

Momente emoționante pentru comunitatea din Deleni, din apropiere de Hîrlău. Cu titlul “Respect pentru oameni, cultură și tradiții”, administrația locală împreună cu primarul Dumitru Prigoreanu au premiat cadrele didactice care au făcut ceva pentru comunitate și care au îndrumat pașii spre viață a sute de elevi.  Momentul a avut loc în ziua de Sfinții Mihail și Gavril, 8 noiembrie, la Căminul Cultural acolo unde au fost prezenți și cetățenii comunei.

Astfel, rând pe rând profesorii au urcat pe scenă și au primit, în aplauzele celor prezenți, diploma de excelență și buchetul de flori. La rândul lor, învățătorii au transmis mesaje emoționante. Ei le-au mulțumit elevilor și chiar părinților cu care au colaborat de-a lungul anilor.

Premiat a fost și învățătorul primarului comunei Deleni. Este vorba despre Elena Cepoi, care a urcat pe scenă vizibil emoționată și a primit diploma de excelență și buchetul de flori alături de urările administrației locale.

Un alt cadru didactic premiant a fost Aurica Gâlcă, coordonatoarea Ansamblului de dansuri populare din localitatea „Corăgheasca”. Cu lacrimi în ochi a mulțumit celor care au avut această ideea de premiere a profesorilor pensionari.

Organizatorii au chemat și directorii de la cele două licee din Hîrlău, acolo unde elevii ajung pentru studii după ce termin ciclul gimnazial. Profesorul Aurel Neicu, directorul Colegiul “Ștefan cel Mare” din Hîrlău a felicitat conducerea comunei pentru decizia luată și spera ca astfel de evenimente să mai aibă loc.

Evenimentul a avut și momente artistice pregătite de elevii școlilor din comună, dar și a Ansamblurilor “Muguri de stejari” și „Corăgheasca”.

La prima ediție din acest an au fost premiate 38 de cadre didactice, însă în sala din Căminul Cultural nu au putut fi prezente toate, din motive medicale. Evenimentul a stârnit emoție în rândul tuturor celor prezenți.

Menționăm că a avut loc și un moment de reculegere în memoria celor care au plecat din această lume. După premiere și programul artistic, profesorii alături de administrația locală au sărbătorit la o cină festivă în Conacul Polizu.

Pentru organizarea evenimentului administraţia locală a aprobat în şedinţa de la sfârşitul lunii trecute suma de 15 mii lei din buget local.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow