3.8 C
Paşcani
miercuri, decembrie 1, 2021

Premii pentru elevii de la ”Unirea” în cadrul unui concurs de produse tradiţionale

C.P. Felicitări echipei formate din elevele Davidoaia Paula-Denisa, Nechita Daniela și Zaharia Lavinia-Ioana, clasa a X-a F, îndrumată de doamna profesor Alexandra Anicolaesei, care a obținut Premiul I cu produsul tradițional Pască Moldovenească!
Felicitări echipei coordonate de doamna profesor Crina Aurelia Elefteriu, formată din elevele Epure Georgiana-Elena, Cucu Maria-Denisa, Grecu Andreea și Gramațchi Mihaela, clasa a IX-a A, câștigătoarea Premiului Special pentru cea mai frumoasă prezentare, cu produsul tradițional moldovenesc Plăcintă cu brânză și mărar!
Concursul IDENTIFICARE ȘI ATESTARE DE PRODUSE TRADIȚIONALE DIN MOLDOVA, aflat în acest an la a III-a ediție, este organizat de Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iași în parteneriat cu Direcția pentru Agricultură Județeană Iași, pe 2 secțiuni: PREPARATE DULCI și PREPARATE PE BAZĂ DE CARNE, LAPTE, PEȘTE ȘI LEGUME.
Perioada de desfășurare a fost 5 aprilie 2021 – 22 mai 2021.
Competiția reprezintă un eveniment dedicat elevilor și studenților din România și din regiunile istorice, individual sau în echipă, coordonați de un cadru didactic și își propune promovarea și încurajarea consumului de produse alimentare românești realizate după rețete tradiționale.
În același timp se urmărește stimularea spiritului antreprenorial al elevilor și studenților prin valorificarea superioară a producțiilor agroalimentare obținute în fermele de mărime medie și mică din Moldova.
În data de 21 mai 2021, începând cu ora 10, echipele noastre și-au prezentat on-line produsele dar și modurile de realizare ale acestora.
Sâmbătă, 22 mai 2021, la Facultatea de Zootehnie din Iași, în Holul de Marmură, echipele, însoțite de profesorii îndrumători, au prezentat membrilor juriului produsele, în vederea degustării. Și iată că gospodinele noastre au fost cele mai pricepute, cucerind cu cele mai reușite preparate dulci!

DE LA ACELAȘI AUTOR

Câți români încă mai au WC-ul în curte. Țara ar putea scăpa de toaletele din spatele casei în 10 ani

Toaletele din spatele casei încă sunt ”la modă” în România, cu toate că nu e un subiect...

Există smântâna de post! Rețeta cu ingrediente 100% naturale

Smântâna merge de minune la tot felul de preparate culinare, dar ce ne facem când suntem în...

Pâinea s-ar putea scumpi cu până la 15%. Avertismentul producătorilor români

Pâinea care ajunge pe mesele românilor ar putea fi mai scumpă în perioada următoare cu până la...

INS: Peste 23% dintre români nu își permit un trai decent. Cum este distribuită sărăcia în țară

Peste 23% dintre români nu își permit un trai decent, dublu față de țările dezvoltate din Europa...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI