1.9 C
Paşcani
miercuri, martie 29, 2023
Array

Încă o școală ”verde” la Pașcani

Proiectele pentru protejarea mediului înconjurător, fie că este vorba despre fotografii inedite din natură sau plantare de pomi, sunt doar câteva dintre activitățile, premiate la nivel național și care au adus recent unei școli din Pașcani distincții deosebite. Colegiul ”Unirea” dorește să obțină anul viitor steagul verde, prin proiecte care pun în valoare natura.

Încă o instituție de învățământ din Pașcani își dorește să obțină ”steagul verde”, disticție importantă din cadrul unui program ecologic desfășurat atât la nivel național, cât și la nivel mondial.
Este vorba despre Colegiul Tehnic de Căi Ferate ”Unirea”, care a obținut recent premii importante în cadrul programului național ”Eco Școala”, disticții ce au fost înmânate profesorilor coordonatori și reprezentanților școlii în cadrul unui simpozion desfășurat la începutul lunii la București.

Colegiul ”Unirea din Pașcani ocupă un loc important în clasamentul școlilor Eco din țară, fiind înscrisă în cadrul mai multor proiecte naționale. Eleva Băiceanu Mihaela-Tiberica, din clasa a XII – a B, îndrumată de profesoara sa, Adriana Vatavu a obținut locul al III-lea la secțiunea de proiecte Patrula Eco, iar fotografiile inedite ale lui Nicu Milian, deja student în anul I, la Artă Fotografică, îndrumat de Crina Elefteriu, au primit o mențiune specială în cadrul proiectului Eco Fotografia anului.

Simpozionul în cadrul căruia au fost acordate aceste premii a avut drept temă centrală Educația pentru un stil de viață sănătos, iar din partea Colegiului ”Unirea” au participat 3 profesori coorodonatori ai programului: Anicolaesei Alexandra Anicolaesei, Crina Elefteriu și Vatavu.

Menționăm că alte 2 școli din Pașcani, care au obținut deja steagul verde, fac parte din programul național Eco Școala, participând la diferite secțiuni cu proiecte interesante, Școala Iordache Cantacuzino, care a primit un trofeu de prelungire a acestei distincții și Colegiul Național ”Mihail Sadoveanu”. Colegiul Tehnic de Căi Ferate ”Unirea”, urmează să obțină această distincție importantă din cadrul programului anul viitor, după vizita specială ce va avea loc în acest sens.

Alte articole

Cine are dreptate? Masini distruse, sofer ranit

  Doua autoturisme distruse in urma unui accident rutier. Evenimentul...

Trei zile de restrictii, de circulatie, in centrul Pascaniului

  Restrictii de circulatie in centrul municipiului Pascani in perioada...

Stolniceni -Prajescu: 105 de la Unirea Basarabiei cu România – VIDEO

Unul dintre cele mai importante momente istorice ale natiunii...

Stalp de telecomunicatii, rupt de vant

Semnal de alarma pe strada Stefan cel Mare din...

Alegeri PSD la Tatarusi, Motca si Miroslovesti

  Seria conferintelor PSD in zona Pascani pentru alegerea presedintelor...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow