More

  Încă o școală ”verde” la Pașcani

  Array

  Proiectele pentru protejarea mediului înconjurător, fie că este vorba despre fotografii inedite din natură sau plantare de pomi, sunt doar câteva dintre activitățile, premiate la nivel național și care au adus recent unei școli din Pașcani distincții deosebite. Colegiul ”Unirea” dorește să obțină anul viitor steagul verde, prin proiecte care pun în valoare natura.

  Încă o instituție de învățământ din Pașcani își dorește să obțină ”steagul verde”, disticție importantă din cadrul unui program ecologic desfășurat atât la nivel național, cât și la nivel mondial.
  Este vorba despre Colegiul Tehnic de Căi Ferate ”Unirea”, care a obținut recent premii importante în cadrul programului național ”Eco Școala”, disticții ce au fost înmânate profesorilor coordonatori și reprezentanților școlii în cadrul unui simpozion desfășurat la începutul lunii la București.

  Colegiul ”Unirea din Pașcani ocupă un loc important în clasamentul școlilor Eco din țară, fiind înscrisă în cadrul mai multor proiecte naționale. Eleva Băiceanu Mihaela-Tiberica, din clasa a XII – a B, îndrumată de profesoara sa, Adriana Vatavu a obținut locul al III-lea la secțiunea de proiecte Patrula Eco, iar fotografiile inedite ale lui Nicu Milian, deja student în anul I, la Artă Fotografică, îndrumat de Crina Elefteriu, au primit o mențiune specială în cadrul proiectului Eco Fotografia anului.

  Simpozionul în cadrul căruia au fost acordate aceste premii a avut drept temă centrală Educația pentru un stil de viață sănătos, iar din partea Colegiului ”Unirea” au participat 3 profesori coorodonatori ai programului: Anicolaesei Alexandra Anicolaesei, Crina Elefteriu și Vatavu.

  Menționăm că alte 2 școli din Pașcani, care au obținut deja steagul verde, fac parte din programul național Eco Școala, participând la diferite secțiuni cu proiecte interesante, Școala Iordache Cantacuzino, care a primit un trofeu de prelungire a acestei distincții și Colegiul Național ”Mihail Sadoveanu”. Colegiul Tehnic de Căi Ferate ”Unirea”, urmează să obțină această distincție importantă din cadrul programului anul viitor, după vizita specială ce va avea loc în acest sens.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Furnizarea apei potabile va fi întreruptă în municipiul Pașcani și suburbii

  COMUNICAT: În vederea remedierii unei pierderi la conducta de aducțiune Moțca Pașcani de 600 mm diametru, apărută în zona Hanul Ancuței, ApaVital se află...

  Scandalul comisiilor de specialitate: Consilierul Ratoi refuza sa munceasca! Cum sunt si cum ar trebui sa fie impartite mandatele

  Un subiect care aparent nu are legatura cu agenda publica a cetatenilor a starnit un scandal de amploare intre reprezentantii puterii si cei ai...

  15 IANUARIE – ZIUA CULTURII NATIONALE

  Ziua Culturii Naţionale a fost marcată pentru prima dată la 15 ianuarie 2011, adică în urmă cu 10 ani. Data la care se sărbătoreşte...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI