23 C
Paşcani
duminică, octombrie 1, 2023
Array

Premii pentru campionii în business. Kosarom – 250 de noi locuri de muncă, intra pe piaţa chineză. Te-Rox, mai face o fabrică la Paşcani

Două societăţi din Paşcani şi una din Târgu Frumos au fost premiate ieri în cadrul galei „Campion în Business” organizată ieri la Iaşi de „Ziarul Financiar”, cea mai importantă publicaţie de business din România. Este vorba despre societatea Te-Rox Prod Paşcani, cel mai important furnizor din Europa de scaune auto pentru copii Grupul de Firme Kosarom precum şi societatea Eurotex Company din Târgu Frumos.
Premierea a avut loc în cadrul unei conferinţe organizată la Hotel internaţional la care au participat cei mai importanţi oameni de afaceri din regiunea moldovei. Societatea Eurotex a primit premiu pentru rezultatele economice excelente înregistrate anul trecut după ce în anul 2010 a fost premiata pentru cea mai dinamică dezvoltare a unei afaceri.

cepalis
Managerul societăţii, Doina Cepalis spune că va continua investiţiile la Paşcani deşi a avut oferte de la alte administraţii locale din ţară. În perioada imediat următoare ar urma să fie construită o fabrică de confecţii pentru marile lanţuri de magazine din Europa, şi vor fi create peste 500 de locuri de muncă.

apostol
Tot campion de cursă lungă în business este şi Grupul de Firme Kosarom pentru investitiile realizate anul trecut la una dintre firme. Este vorba despre modernizarea unui combinatul de creştere al porcilor Suinprod de la Roman unde au fost investiţi peste 60.000 de euro. Fondatorul afacerii, Neculai Apostol a arătat că în ultimul an de zile au fost create 250 de noi locuri de muncă şi că cifra de afaceri va ajunge în pană la sfârşitul anului la 250 de milioane de euro de la 180 de milioane cât a fost anul trecut.

Kosaromul a intrat deja pe pieţele europene iar produsele sunt apreciate pentru calitate. Societatea se pregăteşte să intre pe piaţa chinezească iar pentru asta urmează să fie făcute alte investiţii pentru mărirea capacităţilor de producţie. Mai mult conducerea grupului a fost invitată la discuţii de Banca Centrală a Chinei şi reprezentanţii unui fond de investiţii pentru sprijini dezvoltarea afacerilor în acesta zona. Neculai Apostol spune că este vorba despre o piaţă foarte dinamica din punct de vedere a investiţiilor, în timp ce România nu reuşeşte să construiască autostrăzi.

mihai miron
Tot in cadrul galei „Campion în Business” a fost present si Mihai Miron unul dintrei oamenii de afaceri de success din Romania. De loc din comuna Stolniceni Prajescu el este presedintele Consiliului de Administratie si director general al Ropharma SA.
Menţionăm că cele două societăţi din Paşcani sunt printre marii contribuabili atât la bugetul local cât şi la bugetele de stat.

Alte articole