11.9 C
Paşcani
sâmbătă, aprilie 1, 2023
Array

Premii importante pentru Pașcani, la un concurs național de fizică

Etapa națională a Concursul de Creativitate în Fizică şi Tehnologii „Ştefan Procopiu”, competiție aflată la a XVIII-a ediție și desfășurată în week-end la Durău, a adus rezultate frumoase și elevilor din Pașcani.

Două școli și-au anunțat deja câștigătorii și se mândresc cu premiile obținute de elevii și profesorii lor, la diferite secțiuni ale concursului. Astfel, 7 elevi de clasa a X-a și a XI-a, împreună cu cei doi profesori îndrumători de la Liceul tehnologic „Mihai Busuioc”, Mihaela Pușcașu și Adrian Tomuș, au fost premiați pentru imaginație, creativitate, flexibilitate în gândire sau capacitatea de sintetizare și analiză.

Elevii au primit certificări simbolice, cu numele marilor savanți, în funcție de calitățile demonstrate în concurs.
Astfel, 4 elevi de clasa a XI-a Crina Bucur, Mihaela Cozma, Ionuț Crăciun și Mădălin Nechifor au primit 2 diplome pe numele marilor fizicieni Copernic și Newton, pentru gândire științifică sau analitică. , iar trei elevi de clasa a X-a, Ioana Bamghetner, Constantin Careja și Andreia Nica, au primit diploma Jules Verne pentru imaginație științifică anticipativă, participând cu un scurt metraj de 3,4 minute care a descris un experiment din fizică.

Precizăm că 4 elevi din aceeași echipă echipă entuziastă de iubitori ai fizicii de la Liceul tehnologic „Mihai Busuioc”, au participat la faza județeană a Concursului de fizică şi Tehnologii „Ştefan Procopiu”, însă la disciplina Electronică, iar sâmbătă urmează să se prezinte și la etapa interjudețeană, care va avea loc la Iași, cu două referate științifice.

Dacă elevii de la Busuioc sunt la primele participări de acest gen, elevii și profesorii de la Colegiul Național ”Mihail Sadoveanu”, sunt deja obișnuiți să se întoarcă de la etapa națională a acestui concurs de fizică, cu zeci de premii importante, în fiecare an.

Lista premiilor obținute anul acesta este impresionantă, ea poate fi consultată pe site-ul nostru, iar profesorii care au coordonat echipele sunt Viorel Banu și Coca Dumitrache.

De menționat că de acestă dată elevii de la Sadoveanu au obținut 7 premii PROCOPIU și o distincție aparte, MEDALIA EUROINVENT, câștigată de doi elevi de clasa a X-a, Agatinei Marius Constantin și Bâlhuc Marian Evelin.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow