22.3 C
Paşcani
joi, iunie 24, 2021
22.3 C
Paşcani
joi, iunie 24, 2021
Array

Premii importante pentru elevii pășcăneni la un concurs județean de fizică

answear.ro
oferta.oceancredit.ro
fashiondays.ro
creditprime.ro
elefant.ro
elefant.ro
horacredit.ro/
creditfix.ro
vivacredit.ro

Ultimele știri

Elevii din Paşcani au obţinut premii importante la concursul judeţean Ştefan Procopiu ediţia a XIX a. De la Şcoala Gimnazială Iordache Cantacuzino au participat 21 de copii din clasele VI – VIII la toate cele 3 secţiuni ale competiţiei: lucrări scrise, tehnici de laborator şi compoziţii pe teme ştiinţifice. Activitatea a avut loc sâmbătă 26 martie la Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi.

12 premii au fost pentru elevii din municipiu la subsecţiunea arte plastice, unde tinerii au expus teme ştiinţifice pe planşa de desen.

Cel mai important premiu al concursului a fost câştigat de Ştefan Cațâru şi Iulia Dorogoi. Ambii elevi în clasa a VII a C au obţinut 86 puncte din 90 ceea ce le-a adus titlul de cei mai buni la secţiunea la care au participat obţinând astfel diploma Ştefan Procopiu.

Şi la lucrări scrise elevii păşcăneni au obţinut locuri importante. Doi şcolari din clasa a VII au obţinut diploma Newton. Victor Mormeci a prezentat modul în care înţelege încălzirea globală prin artă. Ideea i-a adus tânărului un premiu Jules Verne. Acesta speră ca la etapa naţională să fie pe primul loc.

Următoarea fază a concursului Ştefan Procopiu va avea loc pe 16 – 17 aprilie. Ca principale teme abordate vor fi electricitatea şi magnetismul.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
nori împrăștiați
22.3 ° C
22.8 °
19.9 °
88 %
2.8kmh
34 %
joi
30 °
vin
31 °
sâm
26 °
Dum
26 °
lun
25 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI