More

  Premii importante obținute de elevii pășcăneni la Concursul de Fizică “Ștefan Procopiu”

  Array

  Pasiunea pentru Fizică şi Electronică le-a adus elevilor păşcăneni premii importante la etapa naţională a concursului Ştefan Procopiu, ediţia a XIX a.

  9 adolescenţi de la Liceul Tehnologic M. Busuioc din municipiu au participat la trei secţiuni unde au obţinut diplome Newton, Copernic şi chiar Ştefan Procopiu. Competiţia a avut loc sâmbătă 28 mai la Universitatea Gh. Asachi din Iaşi.

  Premiul cel mai important al competiţiei şi anume diploma Procopiu a fost obţinută de Constantin Careja şi Daniel Munteanu din clasa a XI a. Elevii au avut de făcut două lucrări de laborator şi referate pentru care au primit punctaj mare. Adolescenţii nu se aşteptau la rezultatul acesta, însă spun că au muncit mult.

  Şi la secţiunea “Referate ştiinţifice” elevii păşcăneni s-au făcut remarcaţi. Alexandru Ciornei şi Eusebiu Onceanu au făcut o prezentare power point despre senzorul la automobile care le-a asigurat diploma Newton.

  Alţi 4 adolescenţi care au participat la secţiunea ”Grupuri de cooperare” au avut de făcut un film în care să se regăsească diferite fenomene fizice. Fie că au participat pentru prima dată sau au experienţa anilor trecuţi Leonard Loghin, Ionuţ Nechita, Daniel Munteanu şi Ioana Bamghetner au reuşit să impresioneze cu lucrarea “Fenomene ondulatorii” şi au primit diploma Copernic.

  Menţionăm că, Concursul de Creativitate „Ştefan Procopiu” este dedicat elevilor claselor VI – XII de la liceele teoretice şi tehnologice. Competiţia se desfăşoară pentru disciplinele Fizică, Mecatronică, Electronică şi Electrotehnică.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Furnizarea apei potabile va fi întreruptă în municipiul Pașcani și suburbii

  COMUNICAT: În vederea remedierii unei pierderi la conducta de aducțiune Moțca Pașcani de 600 mm diametru, apărută în zona Hanul Ancuței, ApaVital se află...

  Scandalul comisiilor de specialitate: Consilierul Ratoi refuza sa munceasca! Cum sunt si cum ar trebui sa fie impartite mandatele

  Un subiect care aparent nu are legatura cu agenda publica a cetatenilor a starnit un scandal de amploare intre reprezentantii puterii si cei ai...

  15 IANUARIE – ZIUA CULTURII NATIONALE

  Ziua Culturii Naţionale a fost marcată pentru prima dată la 15 ianuarie 2011, adică în urmă cu 10 ani. Data la care se sărbătoreşte...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI