More

  Premierul: Sunt 3 variante de lucru în privinţa pilonului II de pensii. O decizie, săptămâna viitoare

  Array

  Premierul Mihai Tudose a declarat, marţi seară, că la acest moment există trei variante de lucru în ceea ce priveşte pilonul II de pensii, una dintre ele fiind ca românii care contribuie să poată opta.

  Premierul Mihai Tudose a spus, la România TV, că ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a finalizat proiectul de modificare a legii pensiilor, iar săptămâna viitoare sau poate la sfârşitul acestei săptămâni va fi lansat într-o dezbatere internă.

  “Acest proiect are menirea să regleze o mulţime de nedreptăţi. (…) Avem decalaje foarte mari între pensionari care au muncit exact la fel, între cei care au ieşit la pensie acum 15 ani sau 25 de ani şi cei care au ieşit la pensie acum. Nu vrem să grăbim artificial procesul, pentru că este o lege importantă şi va trebui să fie foarte bine aşezată, cu toate simulările posibile. (…) Când am vorbit de inechităţi, am pornit de la niste pensii foarte mici – un profesor care a ieşit acum 25 de ani are o pensie foarte mică, faţă de un profesor care a iesit la pensie acum, cu acelaşi număr de ani de muncă, cu aceleaşi grade şi care are o pensie mult mai mare”, a spus Tudose, conform news.ro.

  Continuarea pe Stirile PRO TV

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Ard câmpurile din județ. Pompierii chemați să intervină

  · În data de 10.04.2021, ora 13:02, un echipaj de stingere din cadrul Punctului de Lucru Hârlău al Secției de pompieri Târgu Frumos a...

  Se deschide al doilea flux de vaccinare la Pascani. Creste incidenta in municipiu

  Se deschide al doilea flux de vaccinare la Pascani. Creste incidenta in municipiu. //

  Elevii ar putea primi bursele până de Paște

  Elevii din judetul Iasi ar putea primi bursele, ramase restante incepand cu luna ianuarie, pana de sarbatorile pascale. In aceasta perioada se lucreaza la documentatii avand in vedere, ca in acest an, in premiera, aceste beneficii sunt suportate din bugetul de stat, fiind asigurata suma de 100 de lei pentru fiecare tip de bursa. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet