23.5 C
Paşcani
luni, mai 29, 2023
Array

Premierul: Sunt 3 variante de lucru în privinţa pilonului II de pensii. O decizie, săptămâna viitoare

Premierul Mihai Tudose a declarat, marţi seară, că la acest moment există trei variante de lucru în ceea ce priveşte pilonul II de pensii, una dintre ele fiind ca românii care contribuie să poată opta.

Premierul Mihai Tudose a spus, la România TV, că ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a finalizat proiectul de modificare a legii pensiilor, iar săptămâna viitoare sau poate la sfârşitul acestei săptămâni va fi lansat într-o dezbatere internă.

“Acest proiect are menirea să regleze o mulţime de nedreptăţi. (…) Avem decalaje foarte mari între pensionari care au muncit exact la fel, între cei care au ieşit la pensie acum 15 ani sau 25 de ani şi cei care au ieşit la pensie acum. Nu vrem să grăbim artificial procesul, pentru că este o lege importantă şi va trebui să fie foarte bine aşezată, cu toate simulările posibile. (…) Când am vorbit de inechităţi, am pornit de la niste pensii foarte mici – un profesor care a ieşit acum 25 de ani are o pensie foarte mică, faţă de un profesor care a iesit la pensie acum, cu acelaşi număr de ani de muncă, cu aceleaşi grade şi care are o pensie mult mai mare”, a spus Tudose, conform news.ro.

Continuarea pe Stirile PRO TV

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow