30 C
Paşcani
joi, august 5, 2021
30 C
Paşcani
joi, august 5, 2021
Array

Premieră în Biserica Ortodoxă Română. Cum arată legitimaţia de preot

Într-un judeţ al ţării, tot personalul clerical al Bisericii Ortodoxe are legitimaţii care demonstrează calitatea de preot, călugăr sau călugăriţă.

Forma legitimaţiei pe care o vor purta preoţii, călugării şi călugăriţele din Suceava a fost decisă săptămâna trecută, la şedinta Permanenţei Centrului Eparhial Suceava.

Astfel, toţi clericii de pe raza Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor (ASR) vor avea legitimaţii identice cu cea prezentată în imaginea de mai sus. Acestea vor avea un număr, o fotografie, numele şi prenumele preotului/călugărului/călugăriţei, parohia, seria cărţii de identitate şi viza ÎPS Pimen. Legitimaţia trebuie vizată anual, pe verso. Actele conţine şi elemente care le fac greu falsificabile.

Principalul motiv pentru care ASR a recurs la acest model de legitimaţii pentru personalul clerical şi monahal este acela de a preveni apariţia falşilor preoţi şi călugări, care prin ceea ce fac ar aduce atingere imaginii Bisericii, scrie Monitorul de Suceava.
Continuare pe Stiri Yahoo

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer acoperit de nori
30 ° C
30.8 °
25.2 °
49 %
5.1kmh
93 %
joi
31 °
vin
29 °
sâm
26 °
Dum
30 °
lun
33 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI