23.5 C
Paşcani
joi, iulie 7, 2022
Array

Premiant la matematică și în vacanță. Un elev de la Colegiul Sadoveanu, din nou pe podiumul unui concurs național

Cristian Vântur, olimpicul de la Colegiul ”Mihail Sadoveanu” din Pașcani nu se desparte de pasiunea sa pentru matematică nici în vacanță, câștigând în timpul unei tabere de profil un loc important în cadrul unei competiții naționale.
Dupa cele doua etape ale concursului (etapa online și etapa finală) desfășurat în cadrul celei de a VI-a ediții a taberei Gazeta Matematică organizată la Câmpulung Muscel,în perioada 17-22 august 2015, elevul Cristian Vintur, de la Colegiul National “Mihail Sadoveanu “, Pașcani si-a dovedit din nou talentul in stiintele matematice devenind premiant si la aceasta editie.
premiere olimpici gazeta matematica
Cristian a obtinut medalie de bronz si premiul al III –lea, la acest concurs national prestigios care este continuatorul vechiului concurs al Gazetei Matematice cu radacini in timp de mai bine de 100 de ani.

Participanții pasionați de matematică au trăit în această tabără experiențe frumoase și au avut parte astfel pe lângă activitățile care le-au completat pregătirea în domeniu și de distracție, iar organizatorii au pregatit finalistilor un program variat si interesant, pe lângă pregătirea de profil la un nivel ridicat de performanță, prin activități interactive precum ateliere de arta, competitii sportive, conferinte sau focul de tabara cu tematică hard rock.

Precizăm că în 1912 laureat al acestui concurs a fost Dan Barbilian (poetul Ion Barbu ) unul dintre matematicienii romani cu lucrari celebre, citate si astazi de specialisti din străinătate, el publicând încă din timpul liceului articole remarcabile, probleme deosebite sau solutii ingenioase in revista Gazeta Matematica.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Primăria Pașcani otrăvește pământul cu gunoaiele de pe domeniul public

Primăria Pașcani continua sa transporte remorci cu gunoaie, in...

Angajări în domeniul medical, la Pașcani

Se fac noi angajări în domeniul medical în municipiul...

Modernizări la Școala Specială Pașcani. Proiect de peste 17 milioane de lei – FOTO

Școala Gimnazială Specială din municipiul Pașcani, din zona Vale,...

Începe realizarea noii strategii de dezvoltare a Pașcaniului

Au fost stabilite firmele care urmează să facă noua Strategie Integrată...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow