More

  Premiant la matematică și în vacanță. Un elev de la Colegiul Sadoveanu, din nou pe podiumul unui concurs național

  Array

  Cristian Vântur, olimpicul de la Colegiul ”Mihail Sadoveanu” din Pașcani nu se desparte de pasiunea sa pentru matematică nici în vacanță, câștigând în timpul unei tabere de profil un loc important în cadrul unei competiții naționale.
  Dupa cele doua etape ale concursului (etapa online și etapa finală) desfășurat în cadrul celei de a VI-a ediții a taberei Gazeta Matematică organizată la Câmpulung Muscel,în perioada 17-22 august 2015, elevul Cristian Vintur, de la Colegiul National “Mihail Sadoveanu “, Pașcani si-a dovedit din nou talentul in stiintele matematice devenind premiant si la aceasta editie.
  premiere olimpici gazeta matematica
  Cristian a obtinut medalie de bronz si premiul al III –lea, la acest concurs national prestigios care este continuatorul vechiului concurs al Gazetei Matematice cu radacini in timp de mai bine de 100 de ani.

  Participanții pasionați de matematică au trăit în această tabără experiențe frumoase și au avut parte astfel pe lângă activitățile care le-au completat pregătirea în domeniu și de distracție, iar organizatorii au pregatit finalistilor un program variat si interesant, pe lângă pregătirea de profil la un nivel ridicat de performanță, prin activități interactive precum ateliere de arta, competitii sportive, conferinte sau focul de tabara cu tematică hard rock.

  Precizăm că în 1912 laureat al acestui concurs a fost Dan Barbilian (poetul Ion Barbu ) unul dintre matematicienii romani cu lucrari celebre, citate si astazi de specialisti din străinătate, el publicând încă din timpul liceului articole remarcabile, probleme deosebite sau solutii ingenioase in revista Gazeta Matematica.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Zeci de pășcăneni din etapa a doua s-au imunizat la centrul de vaccinare de pe strada Sportului

  In municipiul Pascani luni a inceput vaccinarea impotriva COVID-19 a persoanelor care se incadreaza in cea de-a doua etapa a campaniei de imunizare. Activitatea...

  Comisiile de specialitate au fost completate. Mai multi la Economic, mai putini la Educatie

  Desi a castigat alegerile locale pentru Consiliul Local , la diferenta de cateva sute de voturi de organziatia PNL iar cele doua formatiuni au...

  Reprezentantii Consiliului Local in CA-urile scolilor

  Legislativul pascanean a fost convocat in regim de urgenta pentru desemnarea reprezentantilor in Consiliile de Administratie si Comisiile pentru Evaluarea si Asigurarea Calitatii, in...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI