33.6 C
Paşcani
miercuri, iulie 6, 2022
Array

Prelegeri despre un nou medicament pentru tratarea cancerului, la Casa de Cultură din Paşcani

Un profesor din Pascani si-a prezentat lucrarea de doctorat la Casa de Cultura din Municipiu. Este vorba despre Otilia Pintilie, care a vorbit despre fascinanta lume a produselor farmaceutice. Profesorul a vorbit si despre rolul unor compusi chimici care ajuta in terapia cancerului.

Rezultatele obinute in cadrul tezei de doctorat au constituit obiectul unui contract de cercetare stiintifica, al carui beneficiar este Academia de Stiinte Medicale. Asadar, primul pas pentru fabricarea unui nou medicament pentru tratarea cancerului a fost facut de catre profesorul doctor Otilia Pintilie. Studiu de cercetare a durat 6 ani.

Mentionam ca de la inceputul anului, Casa Municipala de Cultura a inceput seria Prelectiunilor. Printre invitati au fost prof. Roxana Maftei de la Liceul Teoretic “Miron Costin” din Pascani care a prezentat tema “Animale si oameni in Evul Mediu”, dar si prof dr. Ionut Atudorei, de la aceeasi unitate de invatamant, care a prezentat lucrare „Comunitatile catolice din Moldova – studiu de geografie istorica”. Prima editia a avut loc in luna februarie cu lucrarea „Medicii, pacienti si sistemul medical in Imperiul Roman” avandu-l ca prelector pe dr. Dan Aparaschivei de la Institutul de Arhelogie din Iasi. ziarulorizont.info

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow