27.4 C
Paşcani
sâmbătă, august 13, 2022
Array

Prejudiciul din „dosarul Agrocomplex”este de 15 ori mai mic. Zuzan – condamnat, bun de plata si sub supraveghere judiciara sase ani de zile

Prejudiciul admis de judecători, în “dosarul Agrocomplex Paşcani” este de 15 ori mai mic decât suma  solicitata de legislativul păşcănean la iniţiativa consilierilor PNL, în aprilie 2015, atunci când administratia locală s-a constituit parte civilă. Mai mult banii trebuie să fie plătiţi de fostul secretar al Primăriei, nu de societatea primarului Dumitru Pantazi – Agrocomplex SA Paşcani aşa cum estimau iniţiatorii acestui demers.
Aşa reiese din hotărârea magistraţilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, dată în prima instanta în şedinţa de miercuri. Mai exact Mircea Zuzan, secretarul suspendat după ce a fost trimis în judecată are de achitat Municipiului Paşcani 132.544 lei prejudicii, pentru că prin acţiunile sare ar fi împiedicat repunerea în plata a datoriilor societăţii Agrocomplex, şterse de consilieri printr-o hotărâre care a fost mai apoi anulată. Din acesta suma doar 15.000 lei reprezintă chiria pe teren restul fiind penalităţi de întârziere. Pentru recuperarea prejudiciului instanţă a menţinut sechestru pe un teren intravilan estimat la 13.000 de euro şi la conturile deschise la Bancpost şi Raiffaisen şi a dispus calcularea de penalităţi până la achitarea prejudiciului. Mircea Zuzan mai are de plătit administraţiei locale şi cheltuielile de judecată, 20.000 lei, achitate avocatului care a reprezentant Pascaniul în instanţă precum şi alte cheltuieli de judecată în valoare de 17 716 lei pentru inculpaţii achitaţi.
Menţionăm că municipiul Paşcani s-a constituit parte civilă în acest dosar la cererea consilierilor PNL pentru un presupus prejudiciu de peste 2 milioane de lei, aşa cum a reieşit din rechizitoriul procurorilor DNA.
În acelaşi dosar au fost achitate 29 de persoane, printre care primarul Dumitru Pantazi, fostul senator florin Constantinescu, consilierii locali din perioada 2004-2008, funcţionari publici şi reprezentanţii societăţii Agrocomplex SĂ Paşcani, după aproape doi ani de anchete şi procese. În schimb, Mircea Zuzan a fost condamnat pentru abuz în serviciu la 3 ani de închisoare cu suspendare şi interzicerea unor drepturi civile: de a alege şi de a fi ales precum şi de a ocupa o funcţie implicând exercițiul autorității de stat. Mai mult, secretarul suspendat este sub supraveghere judiciară timp de şase ani de zile perioada în care trebuie să se prezinte periodic la Serviciul de Probaţiune Iaşi şi să anunţe dacă părăseşte localitatea sau îşi schimba domiciliul. Hotărârea nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel de procurorii DNA, în 10 zile.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow