More

  Pregătiți-vă să donați sânge! Viața unor bolnavi depinde de voi!

  Array

  Pășcănenii sunt invitați să doneze sânge, în cadrul unei campanii de suflet ce va avea loc în municipiu, pe data de 30 iulie, în Holul Principal al Casei de Cultură ”Mihail Sadoveanu” din localitate.

  Este vorba despre a II-a ediție a Proiectului Umanitar, ,,Donează Sânge, Donează Viață ”, realizat în parteneriat cu Centrul Regional de Transfuzii Sanguine din Iași, de către Subfiliala Organizației de Crucea Roșie din Pașcani, prin Viorel Pîslaru, președintele subfilialei și liderul de tineret, Florin Mihăieș.

  Cei care doresc să doneze sânge trebuie să îndeplinească niște condiții obligatorii: nu au voie să consume alcool cel puțin 48 de ore înainte de recoltare sau alimente bogate în grăsimi cu mai puțin de 12 ore înainte; trebuie să aibă între 18 și 65 de ani, greutatea minim 60 de kg pentru femei și 59 pentru bărbați, să nu fie în evidență cu boli cronice sau transmisibile, să nu se afle în timpul unui tratament medicamentos sau să li se fi efectuat în ultimele 6 luni operații, transfuzii, acupunctură sau tatuaje.

  Campania va fi mediatizată în perioada 20-30 iulie prin intermediul medicilor de familie, prin mijloacele mass media și prin intermediul televiziunii BitTv cu ajutorul unui spot publicitar, cât și prin distribuirea pliantelor, ce vor fi împărțite în municipiu cu puțin timp înainte de eveniment pentru ca cei interesați să cunoască detalii suficiente despre donarea de sânge.
  afisu doneaza
  În sprijinul unei informări cât mai complete a populației, reprezentantul Crucii Roșii face un apel către cei care vor să contribuie ca și voluntari la promovarea și mediatizarea proiectului, atât pe data de 29, cât și în ziua evenimentului, pe 30 iulie.

  Există și beneficii pentru donatori deoarece aceștia vor avea parte de analize gratuite, vor fi scutiți de muncă în ziua donării și vor primi un pachet cu alimente în valoare de 70 de lei.

  Menționăm că realizarea acestui proiect este sprijinită de Grupul de Firme S.C. Rompack S.R.L. Pașcani, în calitate de partener și sponsor oficial al campaniei, iar la prima sa ediție din 2011, evenimentul a reușit să adune în jur de 80 de donatori.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Nerespectarea distanței în trafic – cauza accidentului rutier de pe strada Grădiniței, spun polițiștii

  Accidentul rutier spectaculos, dar care putea sa aiba urmari grave, ce a avut loc sambata in jurul orei 11:00, pe strada Gradinitei din municipiul...

  Mica Unire – sărbătorită cu mai puțin festivism, din cauza pandemiei – VIDEO

  Ziua Unirii, 24 ianuarie, nu a mai fost sarbatorita cu acelasi festivism ca in ceilalti ani, din cauza pandemiei. In municipiul Pascani, la Casa...

  Șofer urmărit prin Pașcani, după ce a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor

  Un sofer care a refuzat sa opreasca la semnalele politistilor rutieri a fost urmarit pe strazile municipiului Pascani, sambata, 23 ianuarie, in jurul orei...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI