16.8 C
Paşcani
vineri, mai 27, 2022
Array

Pregătiți-vă să donați sânge! Viața unor bolnavi depinde de voi!

Pășcănenii sunt invitați să doneze sânge, în cadrul unei campanii de suflet ce va avea loc în municipiu, pe data de 30 iulie, în Holul Principal al Casei de Cultură ”Mihail Sadoveanu” din localitate.

Este vorba despre a II-a ediție a Proiectului Umanitar, ,,Donează Sânge, Donează Viață ”, realizat în parteneriat cu Centrul Regional de Transfuzii Sanguine din Iași, de către Subfiliala Organizației de Crucea Roșie din Pașcani, prin Viorel Pîslaru, președintele subfilialei și liderul de tineret, Florin Mihăieș.

Cei care doresc să doneze sânge trebuie să îndeplinească niște condiții obligatorii: nu au voie să consume alcool cel puțin 48 de ore înainte de recoltare sau alimente bogate în grăsimi cu mai puțin de 12 ore înainte; trebuie să aibă între 18 și 65 de ani, greutatea minim 60 de kg pentru femei și 59 pentru bărbați, să nu fie în evidență cu boli cronice sau transmisibile, să nu se afle în timpul unui tratament medicamentos sau să li se fi efectuat în ultimele 6 luni operații, transfuzii, acupunctură sau tatuaje.

Campania va fi mediatizată în perioada 20-30 iulie prin intermediul medicilor de familie, prin mijloacele mass media și prin intermediul televiziunii BitTv cu ajutorul unui spot publicitar, cât și prin distribuirea pliantelor, ce vor fi împărțite în municipiu cu puțin timp înainte de eveniment pentru ca cei interesați să cunoască detalii suficiente despre donarea de sânge.
afisu doneaza
În sprijinul unei informări cât mai complete a populației, reprezentantul Crucii Roșii face un apel către cei care vor să contribuie ca și voluntari la promovarea și mediatizarea proiectului, atât pe data de 29, cât și în ziua evenimentului, pe 30 iulie.

Există și beneficii pentru donatori deoarece aceștia vor avea parte de analize gratuite, vor fi scutiți de muncă în ziua donării și vor primi un pachet cu alimente în valoare de 70 de lei.

Menționăm că realizarea acestui proiect este sprijinită de Grupul de Firme S.C. Rompack S.R.L. Pașcani, în calitate de partener și sponsor oficial al campaniei, iar la prima sa ediție din 2011, evenimentul a reușit să adune în jur de 80 de donatori.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Alertă falsă cu bombă în gara Pașcani

Alertă privind o posibilă bombă în gara municipiului Pașcani,...

Idei de afaceri numai bune dacă te-ai mutat la țară (P)

Chiar dacă ai propriul job și nu ești interesat...

Transportul public local, program special de 1 Iunie

Operatorul pascanean de transport public local isi modifica programul...

FOTO/VIDEO Accident rutier cu mai multe victime, în Conțești

Accident rutier grav in localitatea Contesti, vineri, 27 mai,...Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow