23 C
Paşcani
luni, septembrie 26, 2022
Array

Pregatiti-va dosarele pentru subventiile la caldura. Cand si ce acte trebuie sa depuneti

- Advertisement -

Păşcăneni, pregătiţi-va dosarele pentru a obţine subvenţia la căldură pentru această iarnă. Dacă în alte oraşe din ţară s-a dat deja startul la depunerea dosarului, la Paşcani, acest lucru este posibil spre finalul acestei luni. Aşadar, mari modificări comparativ cu anul trecut nu sunt, cererile urmând să fie distribuite de primarii.

Subvenţiile pentru încălzirea locuinţelor în cazul familiilor cu venituri reduse se vor acorda şi în acest an pentru patru tipuri de surse de asigurare a căldurii – pe lemne, pe gaze naturale, cu energie termică şi cu energie electrică. Subvenţiile vor fi acordate după aceleaşi criterii ca şi anul trecut, iar păşcănenii pot depune dosarele spre sfârşitul acestei luni.

Până atunci, însă, cei care se încadrează în limita de venituri trebuie să aibă la dosar următoarele documente:

– Copii după actele de identitate ale titularului şi membrilor familiei, după caz, aşa cum sunt menţionate acestea în cerere şi declaraţie (carte / buletin de identitate, certificat de naştere etc);
– Certificat căsătorie sau sentinţă civilă de divorţ, atunci când în cerere şi declaraţie lipseşte un părinte al minorului / minorilor;
– Acte doveditoare pentru veniturile realizate de către titular şi membrii familiei, după caz, aşa cum sunt acestea menţionate în cerere şi declaraţie (adeverinţă angajator, mandat poştal, extras de cont, decizie, contract de muncă, hotărâre judecătorească, adeverinţă eliberată de orice altă instituţie competentă);
– Adeverinţă de la asociaţia de proprietari (unde este cazul) prin care se atestă numărul de persoane ce locuiesc la adresa unde se solicită subvenţia/ajutorul de încălzire;
– Procură notarială prin care solicitantul ajutorului de încălzire este legal împuternicit să solicite subvenţia/ajutorul la adresa unde aceasta domiciliază (atunci când solicitantul este altă persoană decât proprietarul sau titularul contractului de închiriere a locuinţei);
– Copie după actul de proprietate sau închiriere (înregistrat la Administraţia Financiară) al locuinţei;
– O factură de utilităţi în funcţie de natura subvenţiei/ ajutorului de încălzire solicitat;
– O copie după cartea de identitate a maşinii, în cazul în care solicitanţii deţin autoturisme.

La stabilirea venitului net mediu lunar pe membru de familie/persoană singură, autorităţile iau în calcul toate veniturile nete realizate de membrii acesteia /persoana singură în luna anterioară lunii în care este solicitat dreptul la ajutorul pentru încălzirea locuinţei. Apoi, se ţine cont de bunurile deţinute, pentru a se vedea dacă familia/ persoana singură deţine bunuri din cauza cărora se poate refuza acordarea ajutorului. Dacă există suspiciuni, stabilirea dreptului la ajutorul pentru încălzire se face în urma unei anchete sociale.

La capitolul subvenţii pentru încălzirea locuinţelor cu lemne se acordă un ajutor între 16 şi 54 de lei lunar, în funcţie de venitul pe membru de familie. Astfel, suma maximă, de 54 de lei, se acordă pentru familiile cu un venit net mai mic de 155 de lei de persoană, în timp ce suma minimă, 16 lei pe lună, va reveni familiilor cu venituri cuprinse între 540,1 şi 615 lei pe membru de familie.

La subvențiile pentru gaze naturale, se acordă între 20 şi 262 de lei pe lună. Limitele de venit sunt aceleaşi, de la sub 155 de lei de persoană pentru suma maximă şi până la maximum 615 lei.

În ceea ce priveşte subvenţia pentru sisteme de încălzire racordate la energia electrică se acordă o subvenţie între 48 de lei şi 240 de lei. Dacă limita de venit pentru subvenţia maximă este aceeaşi, până în 155 de lei de membru de familie, limita maximă de venit este de până la 1.082 de lei.

În fine, subvenţia pentru încălzire cu energie termică, în sistem de centralizat, se acordă în procente, de la 5 la 90% din valoarea gigacaloriei. Subvenţia maximă se acordă tot pentru familiile cu un venit de până la 155 de lei de persoană, în timp ce subvenţia minimă poate fi primită până la o limită de venit net pe mebru de familie de 786 de lei. La această categorie există şi o diferenţiere în cazul persoanelor care locuiesc singure şi la care nivelul maxim admis pentru subvenţie este de 1.082 de lei.

Amintim că anul trecut au beneficiat de subvenţie la căldură 2.233 de persoane/ familii din Municipiu Paşcani, cele mai multe dosare au fost pentru locuinţele încălzite cu energia termică furnizată de RAGCL -902. Au fost înregistrate 755 cereri pentru încălzirea cu gaze naturale, 361 pentru lemne, 197 ajutor social de la bugetul local şi 18 pentru energia electrică.

TABEL SUBVENTII

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

ELEVII PASCANENI, PUSI PE DRUMURI PENTRU ABONAMENTELE GRATUITE

  Nemultumiri in randul elevilor si parintilor din Pascani in...

Testări gratuite pentru prevenirea cancerului de col uterin, la Stolniceni Prăjescu

Caravana Institutului Regional de Oncologie din Iași pentru testări...

Mai mulți bani pentru noaptea de Revelion, la Pașcani

Primăria Municipiului Pașcani vrea să cheltuie 134.000 de lei...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow