20.5 C
Paşcani
marți, august 16, 2022

Pregătiri pentru Ziua Eroilor la Pașcani

Au început pregătirile pentru Ziua Erolilor la Pașcani. În prima etapa, angajații primăriei au mers în teren și au verificat monumentele închinate ostașilor romani căzuți pe câmpul de lupta. Reprezentanții administrației locale au spus că deja au fost făcute anumite lucrări la monumentul de la Biserica Înălțarea Domnului și de la Biserica Sfinții Voievozi.
Precizările au fost făcute de viceprimarul Cristian Rățoi, în cadrul conferinței săptămânale de presa de joi, 26 mai .

Ziua Eroilor este celebrată odată cu sărbătoarea creştină a Înălţării Domnului, la 40 de zile de la Sfintele Paşti. Anul acesta, sărbătoarea are loc pe data de 2 iunie. În această zi, în toate bisericile din țară și străinătate se face pomenirea tuturor eroilor români căzuți de-a lungul veacurilor pe toate câmpurile de luptă pentru credință, libertate, dreptate și pentru apărarea țării și întregirea neamului. La nivel national au loc ceremonii militare şi religioase.

La Pașcani, în fiecare an, sărbătoarea este marcata prin depuneri de coroane la monumentele de pe raza municipiului, mai exact la Biserica Lunca, Blăgești, Sodomeni, Gastesti, troița din cartierul Fântânele, Biserica Înălțarea Domnului din oraș, monumentul eroilor de pe strada Ștefan cel Mare, și Biserica Sfinții Voievozi „Mihail și Gavril”.

foto arhiva

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow