2 C
Paşcani
joi, decembrie 9, 2021

Pregătiri pentru “Tabăra din pridvorul satului”. Orice donație este de folos – VIDEO

Se anunta o vara frumoasa pentru patru mii de copii din Moldova, cu posibilitati materiale reduse. Departamentul de Misiune pentru Tineret al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei prin Asociația Tineretul Ortodox Român, filiala Iași organizeaza si in acest an proiectul “Tabara din pridvorul satului”. In preajma Pascaniului, proiectul va ajunge in Miroslovesti, Lespezi, Soci si Tatarusi.


„Tabăra din pridvorul satului” este un proiect social, misionar și caritativ al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei. Aceste tabere rurale sunt dedicate copiilor și tinerilor din parohiile cu posibilități financiare reduse și care se confruntă cu pluralism confesional, migrație în diaspora etc. Dacă acești tineri nu pot să meargă într-o tabără plătită, atunci vine „tabăra” la ei, cu voluntari devotați, echipamente și multă, multă bucurie. Elevi de la liceu și studenți vin cu multă dăruire și cu mult entuziasm să facă vara mai frumoasă acestor copii despre care am scris mai sus. Proiectul se derulează din 2012 și se bucură de un succes deosebit” informeaza organizatorii.

sursa video Facebook

Tabara va ajunge in judetele Iasi, Neamt si Botosani, in 50 de sate în care sărăcia și nevoile copiilor sunt foarte mari. Timp de trei zile, 150 de voluntari vor organiza diferite ateliere pentru petrecerea timpului liber si ii vor face pe participanti sa simta cu adevarat, vacanta.

Organizatorii au nevoie si de ajutorul oamenilor cu suflet mare, pentru ca proiectul sa prinda contur. In fiecare tabara sunt necesare tot felul de lucruri, motiv pentru care o donatie ar fi de bun augur.

Puteți dona în conturile:
ATOR – Asociația Tineretul Ortodox Român
OTP Bank
RON: RO07OTPV0000000001806884
EURO: RO23OTPV0000000002825678
SWIFT: OTPVROBU

De precizat este faptul ca proiectul se derulează din 2012 și se bucură de un succes deosebit. In anii trecuti, s-au organizat tabere si in localitatile Soci, Ruginoasa, Tatarusi sau Valea Seaca.

Mai multe detalii puteti vedea aici.

 

DE LA ACELAȘI AUTOR

FOTO/VIDEO – O femeie și-a pierdut viața într-un incendiu devastator la Cristești. Casa a ars ca o torță

Tragedie noaptea trecuta in jurul orei 1:00, in localitatea Cristesti. O femeie in varsta de 60 de...

Tradiția continuă la Tătăruși. Daruri de Crăciun pentru copii

Peste 500 de copii din scolile din comuna Tatarusi vor primi si in acest an daruri in...

Autostrada A8 retrogradată pe lista de priorități. Politicienii din județ și asociațiile civile fac front comun investiție

Politicienii din judetul Iasi dar si organizatiile nonprofit fac front comun pentru ca autostrada Unirii – A8,...

VIDEO | Măsuri de relaxare de sărbători. Petreceri în localuri, fără mască pe stradă, mai mulți spectatori în săli

Guvernul a aprobat, în ședința de miercuri, noile relaxări pentru perioada sărbătorilor de iarna. Cele mai importante...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI