2.4 C
Paşcani
marți, decembrie 6, 2022
Array

Pregătiri pentru sărbătorile de iarnă

Pregatiri pentru sarbatorile de iarna. La Pascani va fi organizat in acesta an “Festivalul colindelor de Craciun”. Evenimentul este programat pentru ziua de joi, 19 decembrie. Locul de desfasurare va fi la Primaria Pascani, incepand cu ora 9.30, loc unde autoritatile locale asteapta colindatorii de la institutiile de invatamant, ONG-uri sau culte. Bugetul necesar pentru primirea colindatorilor si oferirea de cadouri copiilor participanti este in acest an de 25.000 de lei. Vor fi cumparate 350 de pachete cu dulciuri.

Cea de-a cincia editie a “Festivalului de datini si obiceiuri de iarna” din Pascani se va desfasura pe parcursul zilei de 30 decembrie. Spectacolul de datini si obiceiuri de iarna va avea loc pe Esplanada din zona Vale a Municipiului. Evenimentul va incepe la ora 10.00 de la Primaria Pascani cu primirea invitatiilor, deschiderea oficiala, parada obiceiurilor de iarna prin prezentarea grupurilor folclorice participante la festival pe traseul Primarie – str Stefan cel Mare – Piata “Mihail Sadaoveanu”- Scarile Mici – Esplanada. Ca si noutate in acest an, primele de participare vor fi acordate in functie de numarul persoanelor care fac parte din grupurile folclorice. Se estimeaza ca in acest an vor fi prezenti aproximativ 25 de grupuri din zona Moldovei. Participantii vor primi diplome, colaci si vin fiert sau ceai. Bugetul alocat in acest an va fi de 25.000 lei.

parada obiceiurilor de iarna

Si la Targu Frumos pregatirile sunt in toi in ceea ce priveste programul spectacolelor de sarbatori. Inainte de Craciun, la Casa de Cultura din oras, se va organiza ca in fiecare an evenimentul “Feerie de Craciun”, un concert de colinde oferit de un cor din Roman. Apoi, cu cateva zile inainte de Anul Nou, va avea loc o noua editie a Festivalului “Cerbul”.

La Harlau, localnicii repeta de zori la Casa de Cultura pentru dansurile populare din ultimele zile din an. In centrul orasului se va organiza un festival de datini si obiceiuri. ziarulorizont.info

Alte articole

Zilele Școlii Speciale Pașcani – spectacol de Sfântul Nicolae

Școala Gimnazială Specială din municipiul Pașcani a îmbrăcat straie...

Corala Protopopiatului Pașcani colindă la Târgu Frumos și Pașcani

Corala „Învierea" a Protopopiatului Pașcani începe seria de manifestări...

Detalierea ingredientelor din meniurile restaurantelor, amânată până la data de 15 martie 2023

Detalierea informaţiilor din meniurile restaurantelor a fost amânată până...

VIVA MAGENTA, culoarea anului 2023

Culoarea anului 2023 este Viva Magenta! Institutul Pantone a...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow