20.5 C
Paşcani
duminică, august 14, 2022
Array

Pregătiri pentru sărbătorile de iarnă la Hîrlău. Câți bani alocă Primăria pentru manifestările din decembrie?

Administraţia locală din Hîrlău se pregăteşte pentru sărbătorile de iarnă. În şedinţa de la sfârşitul lunii trecute aleşii locali au dezbătut şi votat bugetele pentru activităţile programate în luna decembrie. Festivalul de datini şi obiceiuri, foc de articifii sau cadouri pentru copii sunt doar câteva dintre discuţiile purtate de consilierii locali.

Aleşii locali au aprobat suma de 12 mii lei din bugetul local pentru “Festivalul de datini şi obiceiuri” ce va avea loc în luna decembrie în oraş. Din aceşti bani, 3 mii au fost propuşi pentru a premia câştigătorii, 4 mii de închiriat scena şi aparatura de sonorizare, iar restul pentru protocolul artiştilor.

Şi în acest an, locuitorii din Hîrlău vor putea admira un foc de artificii în noaptea de Revelion. Pentru spectacolul ce va lumina cerul oraşului, administraţia locală a aprobat suma de 10 mii lei.

În cadrul aceluiaşi proiect de rectificare bugetară, a fost aprobată suma de 10.900 lei pentru manifestările organizate cu ocazia Zilei Naţionale a României şi cumpărarea de materiale publicitare personalizate cu sigla Consiliului Local ce vor fi oferite vizitatorilor.

Discuţii au fost şi pe marginea sumelor alocate pentru cadori de Crăciun ce vor fi oferite elevilor. Aleşii locali au stabilit ca în acest an să primească pachete cu dulciuri şi elevii claselor V – VIII şi, pentru că nu a existat o situaţie clară privind numărul total de copii, proiectul a fost amânat pentru o şedinţă viitoare.

Menţionăm că legislativul din Hîrlău s-a întrunit joi, 27 octombrie începând cu ora 15.00 în şedinţa ordinară aferentă a lunii. Pe ordinea de zi s-au aflau 11 proiecte de hotărâre şi trei informări privind activitatea desfăşurată de Poliţia Locală, Ecosalubris SA şi Spitalul orăşenesc.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow