14.9 C
Paşcani
luni, septembrie 25, 2023
Array

Pregatiri pentru primavara: Cateva mii de trandafiri rosii din serele Pascani vor inlocui panselutele si plantele exotice puse de fostul primar

 

Activitate intensa la serele Primariei Pascani. Desi afara zapada este cat gardul, muncitorii de la sere pregatesc rasadurile de flori, ce vor fi sadite in primavara acestui an. Majoritatea florilor din oras urmeaza sa fie schimbate, dar vor fi plantati si arbusti. O alta veste este ca in acest an nu vor fi cheltuiti miliarde de lei de la bugetul loca asa cum s-a intamplat pe timpul fostei adminsitratii, pentru infrumusetarea orasului.

Mai exact, rasadurile de flori nu vor mai fi cumparate ci sunt produse in serele din Pascani. Asadar peste 5.000 de plante din care cca 3.000 de trandafiri rosii vor lua locul panselutelor trecatoare si a florilor exotice constisitoare plantate de fostul edil.

Deşi afara este iarna, in interiorul celor doua sere a venit deja primavera. Sute de flori si mii de rasaduri sunt ingrijite si inmultite pentru a impodobi zonele verzi din Pascani. Totodata muncitorii au inceput semanarea florilor tarzii, temperatura aici fiind de pana la 10  grade Celsius.

Florile crescute in sera nu sunt de vanzare, insa cetatenii care vor sa infrumuseteze spatiul verde din fata blocului o pot face cu plante de la sera, in mod gratuit. Tot ce trebuie sa faca este ca Asociatiile de Proprietari sa trimita o cerere la Primarie in care sa precizeze ce flori doresc si in ce cantitate.

Desi au fost construite inca din anii `70 din cele patru solare, doua mai functioneaza inca, in fiecare an fiind facute reparatii la acoperis sau pentru inlocuirea foliilor de plastic, pentru a mentine caldura. Tot acolo a fost montata o centrala termica pe gaz care asigura incalzirea solarelor.

Mentionam ca la serele din Pascani lucreaza 20 de persoane dintre care paznici, centralisti, personal tesa. ziarulorioznt.info

 

 

 

 

Alte articole