22.1 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022
Array

Pregătiri pentru luna culturii la Pașcani

Pregătiri pentru luna culturii la Pașcani

Mai sunt câteva zile până în noiembrie, iar în orașul unde s-a născut unul dintre cei mai mari prozatori ai țării se pregătesc evenimentele dedicate acestei luni, denumite sugestiv și luna culturii. Sărbătoriți sunt instituțiile care poartă numele lui Sadoveanu.

De exemplu, la Casa de Cultură “Mihail Sadovenu” din Pașcani startul se dă cu un concert pentru tineri și nu numai. Este vorba despre trupa latino Los Anonimus din Piatra Neamț. Aceasta va veni în oraș în ziua de miercuri, 9 noiembrie. Spectacolul este programat începând cu orele 17.30. Prețul unui bilet este de 10 lei, subvenționat din bugetul instituției organizatoare.

Apoi pe data de 15 noiembrie, începând cu orele 18:30 sunteți invitați la teatru. Pe scena Casei de Cultură din Pașcani vor urca actorii teatrului „Mihai Eminescu” din Botoșani care vor juca în comedia “Tu ești Dumnezeul meu!”. Prețul biletului de acces este de 10 lei.

La mijlocul lunii, pe 18 noiembrie, trupa rock Alternative va cânta pentru public. Intrarea la concert este liberă.

Tot pe parcursul lunii noiembrie va avea loc simpozionul “Fascinația pentru mit în proza sadoveniană”. Prelegerile vor fi ținute de profesorii de la Facultatea de Literea a Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași Antonio Patraș și Mircea Platon în ziua de 12 noiembrie de la orele 11:00 în sala Arcadia a Casei de Cultură din Pașcani.

Tot în acest loc, va avea loc și un concurs de receptare critică a operei sadoveniene. Evenimentul este programatat pentru ziua de 22 noiembrie, începând cu orele 17.30.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow