Slider

Tinerii ortodocşi de la parohiile din preajma municipiului Paşcani se pregătesc pentru marea întâlnire internaţională ce va avea loc în toamna, la Iaşi. Astăzi, la sediul Protopopiatului din oraş, sute de adolescenţi din comunele din apropiere s-au adunat pentru a discuta despre detaliile evenimentului mult aşteptat. A avut loc şi o dezbatere tematică, despre libertatea tinerilor din ziua de astăzi.

 

Astăzi, la Protopopiatul din Paşcani a avut loc o întâlnire a tinerilor ortodocşi din cele peste 100 de parohii din preajma municipiului. Întrunirea a fost o etapă pregătitoare pentru evenimentul din toamna, când mii de adolescenţi din ţară dar şi din străinătate sunt aşteptaţi la Iaşi. S-a făcut o slujba religioasă, iar adolescenţii au primit Sfânta Împărtăşanie, de la părintele protopop, Pavel Postolachi.

 

A avut loc şi o dezbatere despre libertatea tinerilor din ziua de astăzi, dar şi diferite ateliere. Activităţile au fost organizate cu scopul de a se familiariza cu tema întâlnirii din septembrie şi pentru că adolescenţii să se împrietenească unii cu alţii.

 

Până acum au fost organizate mai multe etape de pregătire, începând de la Protopopiatul Paşcani şi până la cele 19 cercuri pastorale din preajma oraşului.

 

Menţionăm că Întâlnirea Tinerilor Ortodocşi 2017 este organizată de Arhiepiscopia Iaşilor prin Departamentul de Tineret şi Asociaţia Studenţilor Creştin Ortodocşi Români (ASCOR) Iaşi, în perioada 1-4 septembrie. La eveniment sunt aşteptaţi 7.000 de tineri ortodocşi din România, Republica Moldova, Ucraina, Grecia, Serbia, Albania, Macedonia, Franţa, Germania, Belgia, Italia, Spania, Portugalia, Irlanda, Marea Britanie, Elveţia, Turcia, Iordania, Siria, dar şi de pe continentul african. De asemenea, 550 de tineri vor fi implicaţi că voluntari în proiect.

Slider